Pages Navigation Menu

Elisabeths blogg

Häng med på en resa hem

Häng med på en resa hem

När vi bara är i huvudet så försvinner omtänksamheten. Det finns ingen tid att känna efter hur jag mår , vad jag behöver eller vad jag vill  – egentligen. Innerst inne. Istället agerar vi på omgivningen och samlar meriter, prylar och status vilket kräver full tillgång till skallen inte kroppen.

I huvudet kan vi sortera allting och vagga in oss i en falsk känsla av kontroll då vi kan ha ordning i huvudet. Städat och snyggt. Vi kan tänka ut orsaker och varför när det sker något konstigt eller om det känns annorlunda. Att bara vara i huvudet har dock sitt pris av ensamhet och förvirring.

Det är in i kroppen vi måste om vi ska hitta kärlek och omtanke men i kroppen är det inte lika städat och uppdelat. I kroppen finns det känslor av alla slag, massor av intuitiv visdom och omtänksamhet. Så snart vi är i kroppen så är vi omtänksamma både mot oss själva och vår omgivning. Vi känner att vi hör till något större och det blir svårt att skada sig själv, andra eller planeten vi bor på. För att vi känner!

När vi är i huvudet så tror vi att vi känner när vi tänker. När vi är i kroppen så behöver vi inte tänka för att känna. Vi vet vad som känns och inte.

Det vi har inom oss är det vi bär på utsidan – utan undantag. Har jag skapat en hård miljö inom mig till mig själv så är det en hård yta som alla möter som träffar mig. Även om jag själv tycker att jag är liten och otillräcklig…

Häng med på den mest äventyrliga och belönande resan av dem alla; resan hem.

Äventyrlig för att inga resor är värda namnet om det inte finns några missade bussar, inställda flyg och hotell som såg bättre ut i broschyren. Att komma hem är att passera några dammiga rum och städa nån glömd garderob. Belönande för att det finns inget härligare än att komma hem och känna sig hel. När du är hemma i dig själv så hjälper du dem runt dig att hitta hem så det blir ringar på vattnet. Hjälper du dig själv så hjälper du indirekt dina nära och kära.

 

Välj vilket tema du vill, alla retreater har ett innehåll som tar dig hem.

Retreater hösten 2019, Spanska solkusten:

Inner Art of love – en kärlekssemester med dig själv
31 aug-7 sept

Chakra – en guide till självutveckling
5-12 oktober

Mind, mantra och meditation – stillhet inifrån och ut
2-9 november

 

 

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *