Pages Navigation Menu

Elisabeths blogg

Energi överallt!

Energi överallt!

Vi är energivarelser, själar med en fysisk kostym, en fysisk kropp – inte tvärtom. Minns det.

 

Vi går från Fiskarnas tidsålder in i Vattumannens tidsålder.

Från att vibrera maskulin energi till feminim vilket kan beskrivas som en frekvenshöjning där ljuset blir starkare så att det som inte är sant börjar skava. Vi ser verkligheten och oss själv så som vi verkligen är.

Fiskarnas tidsålder, maskulin energi som är stabilitet, står för kunskap genom information, ”Jag tror bara det jag ser och kan bevisa med logisk tänkande”. En tidsålder präglad av konflikter mellan människor samt människan och naturen.

 

Fiskarnas tidsålder startade för ca 2000 år sedan och under den här perioden gjorde vi kroppen till en apparat, en maskin och lät religionerna få monopol på själen och andligheten. En tidsålder då vi lyft fram och upphöjt girighet, känslokyla, orättvisor, patriarkat, hierarkier och regler. Många av oss tycker att den som äger mest är bäst.

Vi röstar fram killar som t ex Berlusconi och förundras sen över hur en sån man kan sitta vid makten. Vi har inte full koll, helt enkelt. Inte än.

 

Vattumannens tidsålder, feminim energi, flöde, står för kunskap genom upplevelse. ”Jag tror på det jag upplever”. En tidsålder av förståelse, kommunikation och harmoni. En tid då de politiska och monetära system vi byggt upp kommer att prövas om de håller för empatiska genomlysningar. Är de rättvisa? Har de byggts av omtänksamhet och förståelse? Ja, då kommer de att fortsätta att verka. System som byggts upp genom girighet och konflikter kommer att skaka i grunden för att så småningom raseras. Om vi tror på det vi upplever och ser världen så som den faktiskt är, så kommer vi inte att acceptera något annat än förståelse, kommunikation och harmoni. Allt annat kommer att ifrågasättas.

 

Vi har god hjälp av allt som sker energimässigt just nu.
Utmaningen i Vattumannens energi är att vara sann då det inte går att lura upplevelsen.

”Lever jag det liv jag vill leva? Följer jag mitt hjärta?” är frågor som det inte kommer att gå att gömma sig från.

 

Vi har en vibration som utmanar oss på djupet i våra relationer, som kommer att stärkas eller störtas. Dolda agendor, omedvetna programmeringar, allt kommer att flyta upp till ytan. Brutal ärlighet är överlevnadstekniken i det här och det gör att det blir svårt att leva i destruktiva relationer eller i relationer som, åter igen, inte bygger på förståelse, kommunikation, empati och harmoni.

 

Just nu har vi utmaningar som ifrågasätter våra grundvärderingar och om vi lever efter dem – egentligen. Vår sanna själs gåvor, egenskaper och värderingar är ofta gömd under bråte av fantasier, illusioner och emotionella behov. Vibrationer i energierna borrar sig igenom illusionerna, djupare än fantasierna och skapar konflikter om du inte börjar lyssna utan uthärdar med att hålla fast vid det som egentligen inte är sant.

 

Överlevnadsstrategi när allt känns som att det snurrar fortare:Hela vad du måste hela för att gå din egen väg. Gå din väg redan nu och du kommer att bli hel under resans gång. Vänta inte längre! Ta hand om dig själv. Verkligen ta hand om dig, vårda dig, hela dig; fysiskt, emotionellt och andligt.

 

Den som håller emot, som inte vill lyssna inåt och hitta sanningen kommer att känna dualitet och det som inom yogan kallas för ”Kall depression”. En känsla av att vara tom, att det fattas något och många kommer, liksom nu, tro att en ny bil, mer pengar, dyrare kläder etc ska kunna fylla det hålet. Alkohol och mediciner kan trubba av känsligheten men inte ta bort upplevelsen. Fakta kvarstår: det finns ett tomrum och det vill fyllas. Men inte med prylar, status och pengar. Det enda som kan döva smärtan är medvetande. Att känna vem du är, vad du behöver och vad du behöver göra för att känna dig hel och lycklig.

 

Att hela universum går in i feminim energi påverkar allt levande på jorden. Vi känner det i varje cell. Vi blir mer medvetna eller mer avstängda. Ett flöde kräver att vi släpper taget och åker med eller ….håller ett hårdare grepp…

Energiskiftet påverkar hela universum, hela vår kropp. Det blir ett skifte i våra celler i vår egen energi. Det betyder att nu strävar allt levande efter balans mellan feminin och maskulin energi. I praktiken betyder det att den feminina energin måste ges utrymme, likaväl hos män som hos kvinnor.

 

Vi går från maskulint till feminint.

Vi går från rädsla till kärlek.

Det är vad det handlar om – egentligen.