Pages Navigation Menu

Elisabeths blogg

RETREAT – CHAKRA Spanien

RETREAT – CHAKRA Spanien

ANMÄL DIG HÄR

CHAKRA!

1 veckas retreat på magiska Villa Dorothea i oktober.

Nyfiken på chakra och ditt energisystem?

Vill du lära dig om chakra på djupet, känna dem, förstå dem och kunna guidas av dem?

Då har du hittat yogaretreaten för dig! En intensiv en-veckas chakrakurs.

 

V41 2019

Lördag 5/10 – lördag 12/10 2019,

 

Villa Dorothea Retreat, Orcheta (Alicante) Spanien.

Lärare: Elisabeth Engqvist och Cecilia Lindgaard

 

 

Omtyckt retreat och uppskattat tema för alla som är nyfikna på hur vårt energisystem funkar.
Vad är chakra och hur funkar de?
Finns de?
Går de att känna?

Det pratas mycket om chakra inom yoga, men kan vi uppleva dem? Ett och ett och de kvalitéer som de sägs ha?

 

Så här tycker deltagarna från en tidigare retreat

 

Inga förkunskaper krävs. Du kan komma som aldrig provat yoga liksom du som är proffs på yoga. Kanske är du yogalärare och vill veta och förstå mer om chakra? Eller aldrig gjort yoga och är nyfiken på temat?

Det här är en vecka för dig som vill veta mer om dig själv, människan som energivarelse och chakrasystemet. En retreat för att under några dagar uppleva kraften i varje chakra.

 

Yoga, sol och bad i en skön, upplyftande mix och i en mycket vacker miljö.

Upplev dina chakra och dess fantastiska kraft.

Ge dig själv en vecka att lyssna inåt, lära känna dig själv och ditt energisystem.

 

Du får möjlighet:

  • Att på djupet utforska dig själv för att se skönheten, ljuset och lugnet som finns inom dig.
  • Att lära känna varje chakra och dess aspekt.
  • Att bli mer medveten om dina chakra, hur de påverkar dig och tekniker för att vara i dina chakra mitt i vardagen.
  • Att ge dig tid till dig själv, tid för att lyssna inåt.
  • Att utforska dig själv som ett underbart äventyr blandat med sköna bad- och solpauser.

 

Omfattning

En yogaretreat för att under några dagar lära känna dig själv lite bättre. Allt vi gör, allt vi upplever, både inom oss och runtomkring oss, påverkar vårt energisystem och våra chakra. Det här är en vecka då vi djupdyker in i yoga, meditation och dessa fantastiska teknikers magiska kraft!

 

Ge dig själv en vecka att lyssna inåt och lära känna dig själv.

Det här är en chakrakurs så självklart får du ett diplom när veckan är fullbordad.

 

Villa Dorothea Retreat
Vi bor på avskilda retreaten Villa Dorothea, Bella Orcheta, ca 40 minuters bilresa från flygplatsen i Alicante. Vi har saltvattenspool, 136 statyer(!) och möjligheter att hitta en egen vrå för lugn och reflektion. Villa Dorothea är omgivet av berg och tystnad. Det finns elcyklar att låna, berg att ströva och vandra i med olika svårighetsgrad. Medelhavet och stranden ligger 12 min bort med taxi.

Vi har taxi till stranden varannan dag om vädret tillåter, måndag, onsdag och fredag. På torsdagkväll besöker vi den lilla spanska byn Altea, med 2000 år gamla anor. Där strosar vi i gamla stan, njuter av utsikten, de smala gamla gränderna och kanske shoppa i de pyttesmå butikerna. Allt är lugnt och vänligt. Långt ifrån turiststråk och citykänsla.

Det här är ett speciellt litet ställe, framletat för att du ska hitta lugn och ro. Det är inget hotell och det finns inte så många rum så vi bor två och två med delat bad. Det bästa är att vi har hela stället för oss själva!

Villa Dorothea Retreat är som ett yogaslott där du bara genom att komma in i yogasalen förvandlas till en riktig yogaprinsessa!

Ljuden som omger oss är mängder av olika fågelkvitter, en och annan skällande hund och kanske ibland en en tjoande åsna. Inga bilar, inga flygplan.

Köket är helt vegetariskt med en fantastisk kock som kan vegetariskt, veganskt och raw food. All mat är ekologisk. Alkohol kommer inte att serveras och tillåts inte heller på området.

Maten kommer att vara anpassad för att stärka kroppen vid yoga och meditation.

 

VÄDER
Det här är ett spanskt stenhus som kan vara svalt på nätterna även om första veckan i oktober brukar bjuda på 25-30 grader på dagarna och 15-20 på nätterna. Medelhavet håller 22-24 grader i vattnet. Regn kan förekomma.

 

PRIS
13 950 SEK.
3 950 SEK betalas ett par veckor efter att du anmält dig för att säkra platsen och resterande 10 000 SEK betalas senast 4 veckor före kursstart. Fakturorna kommer via din mail.

Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning. Avbokningar närmare kursstart än 8 veckor kan enbart göras mot uppvisande av läkarintyg. Eller om platsen kan ersättas med annan deltagare.

 

PROGRAM

Ankomstdag Lördag

16.00 Incheckningen. Retreaten öppnar
18.00 Välkommen, information
19.00 Middag.
20.00 Presentation och en liten kort kvällsmeditation

 

Program Söndag-Fredag

06.00-08.30 Morgonyoga

08.30-10.00 Frukost

10.00-13.30 Yogaklass med föreläsningar.

13.30-16.30 Lunch med siesta

16.30-18.30 Yogaklass med föreläsningar

18.30-20.00 Middag

20.00-21.30 Delning och kvällsmeditation

 

Avresedag Lördag

06.00-07.00 Kort morgonyoga.
07.30 Frukost, packa och avresa.
10.00 Retreaten stänger och ska vara tom

OBS!
Vi har endast tillgång till retreaten från och till de datumen och tider som anges i informationen. Kommer du tidigare eller stannar längre så ansvarar du för ditt egen boende och uppehälle utöver de dagar retreaten är bokad. Vill du ha boenderekommendationer i närheten så hör av dig till Villa Dorothea Retreat.

 

Ingår i priset:

– All undervisning
– Kursmaterial och Mp3-filer på alla föreläsningar och yogaguidningar
– 3 vegetariska måltider per dag.
– Boende i delat dubbelrum, två enkelsängar.
– Te och frukt under dagen.

 

Ingår INTE i priset:

– resa till och från Villa Dorothea Retreat.

 

PRAKTISK INFO….

Här kommer massor av matnyttig information.
Ta dig tid att läsa nedanstående då det är information som berör dig, din resa och ditt uppehåll på Villa Dorothea Retreat.

KLIMAT
Vädret är i oktober är varmt både på dagar, kvällar och nätter i Skandinaviska mått. Men det kan vara svalare kvällar som t ex en kofta liksom lite svalare på morgonen (15-17 grader) men det kan fortfarande bli ca 30 grader på dagarna. Ca 22-24 grader i både poolen och Medelhavet. Reservation för att väder är väder och kan förändras.

 

TIDIG ANKOMST eller SEN AVRESA
Resa till och från Villa Dorothea ingår inte. Retreaten öppnar kl.16.00 på ankomstlördagen och stänger kl.10.00 på avreselördagen. Landar du tidigt kan du strosa i Alicante som också har en lång, fin strand. Resan mellan flygplats och Alicante stad tar ca 20 min, 19 km. Du kan också ta en taxi till Villajoyosa som är närmaste kuststad till retreaten och det är dit vi åker för att bada. Taxi mellan flygplats och Villajoyosa kostar €65-70. Taxi mellan Villajoyosa och Villa Dorothea tar 12 minuter och kostar €15 om du tar taxibolaget vi samarbetar med.

Villajoyosa har en lång sandstrand med parasoller och solsängar, en strandpromenad med många serveringar och restauranger.  Tar du en taxi från flygplatsen till Villajoyosa så kan du be taxin köra vidare med ditt bagage till Villa Dorothea så du slipper dra runt det på stranden. Packa strandgrejerna lättillgängligt med egen liten väska som du enkelt kan separera från övrig packning.

TIPS: Jag bytte om till bikini och lite lättare kläder på flygplatstoaletten förra gången jag åkte, vilket gjorde att jag var startklar för några timmar på stranden redan i taxin. Strandbag hade jag överst i packningen så det var lätt ordnat. När jag klev ner i Medelhavet så var det ett riktigt skönt sätt att landa och skölja av resdammet.

Kommer du en eller flera dagar tidigare eller vill stanna några dagar efter retreaten så ordnar du boende och uppehälle själv. Kontakta gärna Villa Dorothea Retreat så får du tips och rekommendationer var du kan bo. http://villadorothea.no/kontakt/

 

ANKOMST / AVRESA
Lördag kl.16.00 Incheckningen öppnar.
Före kl.16 har vi inte tillträde då andra retreater pågår, liksom vi inte kan stanna efter kl.10 på avresedagen då det ska städas och förberedas inför nästa retreat.

 

 

 

MATERIAL
Materialet som vi ska använda skickas ut till dig ett par veckor före kursstart så du ska ha fått det innan du kommer. Du som redan har materialet har nu en att ge bort i gåva då vi inte byter kursmaterial. Du behöver INTE läsa materialet innan vi ses. Du tar med det om du vill notera i det och följa med eller läsa vidare i föreläsningarna som hålls under dagarna. Annars kan de ligga hemma och så läser du på och fördjupar dig när du kommer hem. Du väljer alltså själv om du vill ta med boken/böckerna eller inte.

 

INSPELNINGAR
Allt som sägs och guidas kommer att spelas in på audio/ljudspår så att du efter retreaten får allt som sagts på Mp3-ljudfiler som du laddar ner så att du enkelt kan lyssna på dem i din telefon eller dator.

 

AGENDA
Det här är en yogautbildning i retreatform där du kommer att lära dig om chakra, feminint, maskulint, kvinnligt och manligt samt energi och hur vi påverkas av dem och vice versa. Det är schemalagda dagar med yoga och föreläsningar varvat. Praktik och teori blandat för att uppleva det vi pratar om. Vi har lediga eftermiddagar för bad, vandringar och vila. Måndag, onsdag och fredag är det transporter bokade till och från stranden om vädret tillåter. På torsdagkväll är vi i Alteas gamla stad och njuter av utsikt, historia, små gränder, lugn och shopping. Allt i skönt och behagligt tempo.

 

MAT
Har du allergier eller intoleranser så ska de anmälas till Villa Dorothea direkt så att de kan avgöra om de kan bemöta dina allergier.

 

BRA ATT VETA
– Klockan är samma i Spanien.
– Klassisk massage erbjuds på retreaten, 60 min, €60. Betalas kontant, i Euro, på plats. Bokas på plats.
– Vandring för att se området kring Orcheta, 3 timmars lugn vandring med fikapaus. €10. Dag beslutas på plats.
– Det finns ingenstans att växla pengar vid retreaten men det finns i Vilajoiosa dit vi åker mån-ons-fre.
– I Spanien är valutan Euro
– Yogamatta, kuddar, filtar och stolar finns.
– Gillar du att vandra, ta med sköna skor.
– Det kan vara varmt så ta med svala kläder. Det kan också bli svalt på kvällar, nätter och morgnar, så anpassa packningen även för det.
– Badtofflor att gå och skrota i.
– Solkräm! Eventuellt en solhatt. (jag kör minst spf30)
– Baddräkt/bikini så klart!
– Sängkläder och handdukar finns.
– Duschtvål och schampoo tar du med själv.
– Handduk att använda vid poolen och på stranden tar du med själv.

Ser framemot en vecka tillsammans med dig, yoga, värme och bad.

Varmt välkommen

 

ANMÄL DIG HÄR

 Datum
05/10/2019 - 12/10/2019
6:00 AM - 9:00 PMStad: Orxeta
Villa Dorothea Retreat, Alicante, Spania

Laddar Karta...