Pages Navigation Menu

Elisabeths blogg

RETREAT – CHAKRA Spanien

RETREAT – CHAKRA Spanien

 

ANMÄL DIG HÄR

Chakra!
Inte bara en massa snack – upplev själv vartenda chakra i kroppen.

 

1 veckas yogakurs på Villa Dorothea Retreat i oktober 2019. 

Lär känna dina chakra så att du vet vad du behöver för att må bra. Under den här veckan tar vi chakrasystemet till hjälp för att du ska förstå att du är en energivarelse med outnyttjad potential.

Är du nyfiken på chakra och hur just ditt energisystem fungerar?
Vill du lära dig om chakra på djupet, känna dem, förstå dem och kunna guidas av dem?
Då är det dags att boka en plats på Chakra!

En intensiv en-veckas chakrakurs.

Vecka 41 Lördag 5/10 – lördag 12/10 2019
Villa Dorothea Retreat, Orcheta (Alicante) Spanien.

Lärare: Elisabeth Engqvist och Ulrika Hellsén

 

Vill du veta hur yogaterapi fungerar som är helt baserat på just chakrasystemet?

Hur och varför yoga ser ut som det gör med ursprung i energiflödet? Hur snabbt du kan ändra upplevelsen av en situation eller relation genom att behärska dina chakra?

Du kommer att under veckan få uppleva varenda chakra fysiskt och själv känna vad varje chakra har för betydelse för dig.

Inga förkunskaper krävs.

Du kan komma som aldrig provat yoga och när veckan är slut kommer du att kunna massor av både yoga och chakra. Du som är proffs på yoga kommer efter den här veckan vara väl bevandrad  i chakra och förstå att det är varken krångligt eller diffust, du kommer att förstå precis hur och varför chakra fungerar.

Yoga, meditation, avslappning, färgglad mat och sol i vacker miljö.

Vad är chakra och hur funkar de?
Finns de?
Går de att känna?

Det pratas mycket om chakra inom yoga, men kan vi uppleva dem?
Ett och ett och de kvalitéer som de sägs ha?
Svaret är ja, du kommer att känna, uppleva och erfara.

Det här är en vecka för dig som vill veta mer om dig själv, människan som energivarelse och chakrasystemet.

En retreat för att under några dagar uppleva kraften i varje chakra.

Ge dig själv en vecka att lyssna inåt, lära känna dig själv och ditt energisystem.

Du får möjlighet att:

• på djupet utforska dig själv för att chakra fungerar.
• förstå hur och varför yogaterapi fungerar.
• utveckla och lära känna varje chakra och dess aspekt.
• bli mer medveten om alla dina chakra och hur de påverkar dig.
• lära dig tekniker för att vara i kraften av chakrana mitt i vardagen.
• ge dig tid till dig själv och upptäcka dina inre gåvor och styrkor.
• förstå kraften i varje yogaövning, mantra och meditation baserat på chakrasystemet.
• utforska dig själv som ett underbart äventyr blandat med sköna bad- och solpauser.

Omfattning

Det här är en vecka för sig som vill veta mer om dig själv och kanske kunna hjälpa andra genom att förstå chakrasystemet och hur det påverkar allt vi gör och varje tanke vi tänker.  Det här är en vecka då vi djupdyker in i yoga, meditation och dessa fantastiska teknikers magiska kraft!

Ge dig själv en vecka att lyssna inåt och lära känna dig själv.

 

Det här är en utbildande kurs så självklart får du ett diplom när veckan är fullbordad.

 

 


Villa Dorothea Retreat

Vi bor på avskilda retreaten Villa Dorothea, Bella Orcheta, ca 40 minuters bilresa från flygplatsen i Alicante. Vi har saltvattenspool, 136 statyer(!) omgivet av berg. Det finns offroadcyklar att låna, berg att ströva och vandra i med olika svårighetsgrad. Medelhavet och stranden ligger 12 min bort med taxi.

Det tar ett 10-15 minuter ner till havet och i oktober kan det vara varmt nog att solbada på stranden men det kan också blåsa kallt så det är varmare att hänga vid poolen. Det regnar från och till i oktober så gillar du att vara ute kan en tunn regnjacka vara bra att ta med. Medelhavet håller 21-24 grader beroende på vindriktning och det brukar vara dagstemperaturer på 20-26 grader.

Kvällar, nätter och tidig morgon är svala i början av oktober ungefär som en svensk sommar så ta med lite sköna värmande kläder. Det kan även vara svalt på golven på morgonen och sen kväll så tofflor är sköna att gå i, t ex raggsockor. Ta med lite mysiga varma kläder så du håller dig varm innan solen värmer på dag och eftermiddag. Ibland kan det vara skönt med långkalsonger under yogabyxorna på tidiga morgonyogan, men det kan lika gärna vara några riktigt varma dagar. Väder är väder och inte exakt lika år från år fast det är samma datum.

Att vara på Villa Dorothea Retreat är som att var i en bubbla av omsorg och för att uppleva lite mer av Spanien så åker vi på en kvällsutflykt på torsdagen till gamla stan i Altea. En stadsdel som är mer än 2000 år gammal och det finns fortfarande kvar delar från 1000-talet. Små tränga gränder, trappor, torg, utsikt och shopping i lugn miljö. Vi äter middag på Villa Dorothea och sen tar vi taxibilar till Altea, ca 20 minuters resa,  för ett par timmars strosande innan vi återvänder tillbaka till retreaten. Deltagandet är helt frivilligt och utflykten ingår i priset. Men den rekommenderas!

Villa Dorothea Retreat är ett speciellt litet ställe, framletat för att du ska hitta lugn och ro. Det är inget hotell och det finns inte så många rum så vi bor två och två med delat bad. Det bästa är att vi har hela stället för oss själva.

Ljuden som omger oss är fågelkvitter, en och annan skällande hund, någon tupp och ibland en tjoande åsna.

Kontakt Villa Dorothea Retreat

Film om Villa Dorothea Retreat

 

PRIS

13 950 SEK.
3 950 SEK betalas ett par veckor efter att du anmält dig för att säkra platsen och resterande 10 000 SEK betalas senast 4 veckor före kursstart. Fakturorna kommer via din mail.

Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning. Avbokningar närmare kursstart än 6 veckor kan enbart återbetalas om vi finner annan deltagare som kan ta din plats.

Ingår i priset:

– All undervisning
– Kursmaterial och Mp3-filer på alla föreläsningar och yogaguidningar.
– 3 vegetariska måltider per dag.
– Boende i delat dubbelrum, två enkelsängar.
– Te, kaffe och frukt under dagen.

 

Ingår INTE i priset:

– resa till och från Villa Dorothea Retreat.

PRAKTISK INFO….

Här kommer massor av matnyttig information.
Ta dig tid att läsa nedanstående då det är information som berör dig, din resa och ditt uppehåll på Villa Dorothea Retreat.

Orkar du inte läsa nedanstående info läs texten om TIDIGA ANKOMST och den om
TRANSFER! De påverkar hur och när du kommer till retreaten. 

KLIMAT OCH VÄDER

Vädret i oktober är 20-25 grader på dagarna och 15-18 grader på nätterna. Medelhavet håller 21-24 grader och poolen 22-23  grader. Regn och blåst förekommer.  Det här är ett spanskt stenhus som i oktober kan ha kalla golv och det är svalt på kvällar, nätter och morgnar så ta med varma kläder, typ svensk sommar. Ja, allt du kan komma på för att hålla dig varm innan solen värmer på dag och eftermiddag. Tofflor är skönt då stengolven kan vara kalla. Kanske behövs ett par tunna långkalsonger under yogabyxorna på morgonen, kanske inte. I oktober kan det vara 17 grader och regn men det kan också vara 26 grader och strålande sol.

ANKOMST / AVRESA

Lördag kl.16.00 Incheckningen öppnar.
OBSERVERA! Före kl.16 har vi inte tillträde då andra retreater pågår, liksom vi inte kan stanna efter kl.10 på avresedagen då det ska städas och förberedas inför nästa retreat.

 

TIDIG ANKOMST eller SEN AVRESA

Resa till och från Villa Dorothea ingår inte.
Retreaten öppnar kl.16.00 på ankomstlördagen och stänger kl.10.00 på avreselördagen.

Landar du tidigt kan du strosa i Alicante. Resan mellan flygplats och Alicante stad tar ca 20 min med buss, 19 km.
Du kan också ta en taxi till Villajoyosa som är närmaste kuststad och strand till Villa Dorothea Retreat. Taxi mellan flygplats och Villajoyosa kostar €65-70. Taxi mellan Villajoyosa och Villa Dorothea tar 12 minuter och kostar ca €15-20.

Villajoyosa har en lång sandstrand och en strandpromenad men mycket är stängt i november. Det är siesta och stängda butiker från ca 13.30-17.30. Då är en del restauranger öppna.

Kommer du en eller flera dagar tidigare eller vill stanna några dagar efter retreaten så ordnar du boende och uppehälle själv. Kontakta gärna Villa Dorothea Retreat så får du tips och rekommendationer var du kan bo.

 

TRANSFER

Liv Freya som äger och driver Villa Dorothea Retreat hjälper gärna till och organiserar så att du blir hämtad och lämnad på flygplatsen plus att hon gärna hjälper till att organisera så att om du kommer tidigt blir lämnad på en bra plats för att sedan bli hämtad när det är dags.
För att få hjälp med transfer måste vi veta att du vill ha hjälp så meddela oss att du vill ha transfer (Philippe som skickar våra mail) senast en vecka före retreaten startar. Har du inte meddelat oss att du vill ha hjälp med att bli hämtad så tar du en taxi från flygplatsen. Var noga med adressen då det inte är många taxichaufförer som hittar vägen om de inte får en exakt adress.

Villa Dorothea Retreat, Calle Holanda 5, Bella Orxeta (Orxeta)
Svensk vägbeskrivning: 6km norr om Villajoyosa, åk mot Orxeta och sväng höger vid restaurang El Pantano.
Spansk vägbeskrivning: 6 km recto al norte de Villajoyosa, diríjase a Orxeta y gire a la derecha en el restaurante El Pantano.

MATERIAL

Jag skriver just nu på min nya Chakra-bok och gör allt jag kan för att den ska bli klar i tid. För att få mer tid att skriva så trycker jag den så sent som möjligt så du kommer att få den i handen första dagen på retreaten.

 

INSPELNINGAR

Allt som sägs och guidas kommer att spelas in på audio/ljudspår så att du efter retreaten får allt som sagts på Mp3-ljudfiler som du laddar ner så att du enkelt kan lyssna på dem i din telefon eller dator.

 

MAT

Köket är helt vegetariskt med en fantastisk kock som kan vegetariskt, veganskt, mikrobiotisk mat och raw food. All mat är ekologisk och dricksvattnet hämtas varje dag från en källa uppe i bergen. Alkohol och cigaretter (även e-cigaretter) tillåts inte på området. Maten kommer att vara anpassad för att stärka kroppen vid yoga och meditation. Har du allergier eller intoleranser så ska de anmälas till Villa Dorothea direkt i god tid före ankomst så att de kan avgöra om de kan bemöta dina behov samt ha tid att anpassa menyerna.

AGENDA

Det här är en yogautbildning i retreatform där du kommer att lära dig om sinnets olika fasetter, hur din energi fungerar, hur tankar påverkar, mantrats kraft och olika tekniker att meditera. Det är schemalagda dagar med yoga och föreläsningar varvat. Praktik och teori blandat för att uppleva det vi pratar om. Vi har lediga eftermiddagar för vila. Frukostbufféerna njuts i tystnad samt en hel dag i tystnad. Torsdagen är det dagsutflykt hela dagen.

 

PROGRAM

Ankomstdag Lördag

16.00 Incheckningen. Retreaten öppnar
18.00 Retreaten startar!
Välkommen, information
19.00 Middag.
20.00 Presentation och en liten kort kvällsmeditation

 

Program Söndag-Fredag

06.00-08.30 Morgonyoga

08.30-10.00 Frukost

10.00-13.00 Yogaklass med föreläsningar.

13.00-16.30 Lunch med siesta

16.30-18.30 Yogaklass med föreläsningar

18.30-20.00 Middag

20.00-21.00 Delning och kvällsmeditation

 

Torsdag
Kvällsutflykt kl.18.45-22.00, till gamla stan i Altea.

 

Under veckan
Tystnad kommer att förekomma under en eller två frukostar.

Avresedag Lördag

06.00-07.00 Kort morgonyoga.
08.00 Frukost
10.00 Retreaten stänger och ska vara tom

OBS!
Vi har endast tillgång till retreaten från och till de datumen och tider som anges här. Kommer du tidigare eller stannar längre så ansvarar du för ditt egen boende och uppehälle utöver de dagar retreaten är bokad. Vill du ha boende-rekommendationer i närheten så hör av dig till Villa Dorothea Retreat direkt.

 

BRA ATT VETA

– Klockan är samma i Spanien.
– Spanien har siesta mellan ca 13.30-17.30 då butikerna stänger och kaféer och restauranger har öppet.
– Christina, en fantastisk massös, erbjuder massage på retreaten, 60 min, €60. Bokas på plats och betalas kontant i Euro.
– Vandring för att se området kring Orcheta, 2,5 timmars lugn vandring med paus. €10. Dag beslutas på plats.
– Det finns ingenstans att växla pengar vid retreaten men det uttagsautomater både i Villajoyosa och Orcheta.
– I Spanien är valutan Euro
– Yogamatta, kuddar, filtar och stolar finns.
– Gillar du att vandra, ta med sköna skor.
– Varma tofflor att gå och skrota i.
– Baddräkt/bikini så klart!
– Sängkläder och handdukar finns.
– Duschtvål och schampoo tar du med själv.
– Handduk att använda vid poolen eller vid bad på stranden tar du med själv.

 

Ser framemot en vecka tillsammans med dig.

Lär känna dina chakra, lär känna dig själv.

Varmt välkommen

ANMÄL DIG HÄR

 

 

 Datum
05/10/2019 - 12/10/2019
6:00 AM - 9:00 PMStad: Orxeta
Villa Dorothea Retreat, Alicante, Spania

Laddar Karta...