Pages Navigation Menu

Elisabeths blogg

Retreat – Chakra

Retreat – Chakra

 

ANMÄL DIG HÄR

 

Spara 2 000kr
Boka för 2 och få 1 000 kr rabatt per person! 
Gäller t. om Kvinnodagen 8 mars 2022
Anmäl dig och resekompisen separat. Maila elisabeth@utmattningshjalpen.se och meddela att ni åker tillsammans och ska dela rum så drar vi av 1000 kr per person. 

Chakra!
Inte bara en massa snack – upplev själv dina chakra i kroppen.

Förstå dina chakra och läk det som behöver läkas.
Lär känna dina chakra så att du vet vad du behöver för att må bra. Under den här veckan lär du dig om chakrasystemet för att du ska förstå att du är en energivarelse med outnyttjad potential.

Är du nyfiken på chakra och hur just ditt energisystem fungerar?
Vill du lära dig om chakra på djupet, känna dem, förstå dem och kunna guidas av dem?
Då är det dags att boka en plats på Chakra!

En intensiv en-veckas chakrakurs.

V 18  2022
Lördag 30 april – lördag 7 maj 2022.

Villa Dorothea Retreat, Orcheta, Spanien, ca 35 minuter från Alicantes flygplats

Lärare; Elisabeth Engqvist och Suzann Westin

En yogaretreat utöver det vanliga!

Om veckan

Du kommer att under veckan få uppleva varenda chakra fysiskt och själv känna vad varje chakra har för betydelse för dig. Du kan komma som aldrig provat yoga och när veckan är slut kommer du att kunna massor av både yoga och chakra. Du som är proffs på yoga kommer efter den här veckan vara väl bevandrad i chakra och förstå att det är varken krångligt eller diffust, du kommer att förstå precis hur och varför chakra fungerar. Det blir yoga, meditation, avslappning, färgglad mat och sol i vacker miljö.

Det här är en vecka för sig som vill veta mer om dig själv och kanske kunna hjälpa andra genom att förstå chakrasystemet och hur det påverkar allt vi gör och varje tanke vi tänker.

Det pratas mycket om chakra inom yoga, men kan vi uppleva dem?
Ett och ett och de kvalitéer som de sägs ha?
Svaret är ja, du kommer att känna, uppleva och erfara.

Det här är en utbildande kurs så självklart får du ett kursbevis när veckan och kursen är fullbordad.

Kursen har schemalagda dagar med yoga och föreläsningar varvat – praktik och teori blandat för att uppleva det vi pratar om. Varje eftermiddag är det 4 timmar lunch, sol och bad.

När veckan gått ska du känna och förstå dina chakra!

 

Du lär dig att:

• på djupet utforska dig själv för att chakra fungerar.
• förstå hur och varför yogaterapi fungerar.
• utveckla och lära känna varje chakra och dess aspekt.
• bli mer medveten om alla dina chakra och hur de påverkar dig.
• lära dig tekniker för att vara i kraften av chakrana mitt i vardagen.
• ge dig tid till dig själv och upptäcka dina inre gåvor och styrkor.
• förstå kraften i varje yogaövning, mantra och meditation baserat på chakrasystemet.
• utforska dig själv som ett underbart äventyr blandat med sköna bad- och solpauser.

 

Ingår i priset:

 • – Alla yogatimmar/undervisning
 • – Handbok ”Chakra” skriven av Elisabeth Engqvist med allt som vi går igenom.
 • – Ljudfiler på alla föreläsningar och guidningar
 • – 3 vegetariska måltider per dag samt frukt och te
 • – Boende i delat dubbelrum, två enkelsängar
 •  -Taxi till och från stranden måndag, onsdag och fredag
 • – En kvällsutflykt till Altea.
 • – En soluppgångs-yoga på stranden

Ingår INTE i priset:

– resa till och från Villa Dorothea Retreat. Flygtransfer ingår inte.

 Pris:

14 950 SEK inklusive moms.

När du bokat din plats kommer det inom några dagar en anmälningsavgift om 4 950 SEK på din mail, och den ska vara betald inom 14 dagar. Resterande belopp, 10 000 SEK, faktureras ca 6 veckor innan retreat start. Blir retreaten inställd pga av Covid-19-restriktioner så betalar vi oavkortat tillbaka hela avgiften som du betalt in för den här retreaten.

 

 

ANMÄL DIG HÄR-

 

 

Om Villa Dorothea Retreat

Villa Dorothea ligger i Bella Orcheta, 40 min bilresa norr om Alicante, Spanien, är omgivet av berg och Medelhavet ligger 12 minuter (6 km) bort med taxi.

Det här är ett ställe, uppletat för att du ska hitta lugn och ro. Det är inget hotell och det finns inte så många rum så vi bor två och två med delat bad. Det bästa är att vi har hela stället för oss själva!

Vi omges av fågelkvitter, en och annan skällande hund och kanske ibland en tjoande åsna – men inga bilar.

Maten är anpassad för att stärka kroppen och skärpa sinnet så köket är helt växtbaserat och allt är ekologiskt. Alkohol serveras inte och tillåts inte heller på området. Även rökning är förbjudet inom området.

Måndag, onsdag och fredag är det taxibilar bokade till och från stranden, för den som vill.

På tisdagmorgon åker vi i mörkret till Medelhavet och gör yoga i soluppgången och äter sedan picknick-frukost på stranden i morgonsolens sken. En upplevelse utöver det vanliga och ett minne som du kommer att ha med dig länge, länge!

På torsdagskvällen besöker vi den lilla spanska byn Altea, med 2 000 år gamla anor. Där strosar vi i gamla stan, njuter av utsikten, de smala gamla gränderna och kanske shoppar i de pyttesmå butikerna. Allt är lugnt och vänligt och ligger långt ifrån turiststråk och citykänsla.

 

FILM om Villa Dorothea Retreat

Program

Ankomstdag lördag

16.00 Incheckningen öppnar- du får tillgång till retreaten och ditt rum.
18.00 Retreaten startar. Välkommen, information.
18.30 Middag
20.00 Presentation och en liten kort kvällsmeditation

Program söndag–fredag

06.00–08.30 Morgonyoga

08.30–10.00 Frukost

10.00­–13.00 Yogaklass med föreläsningar

13.00–17.00 Lunchpaus med tid för bad och vila

17.00–18.30 Yogaklass med föreläsningar

18.30–20.00 Middag

20.00–21.00 Delning och kvällsmeditation


Måndag, onsdag och fredag
Taxi är bokat för att ta oss till och från stranden under eftermiddagsledigheten. Andra dagar om vi vill till stranden så delar vi taxi och det kostar, om vi är 4 i bilen, ca 4 Euro per person tur och retur.


Tisdag

Vi åker i mörker till stranden och gör yoga i soluppgången och avslutar med pick-nick frukost, också den på stranden, i morgonsolen. Ta med varma kläder för kylig morgon.

 

Torsdag
Vi gör en kvällsutflykt till lugna, fina Altea som är en supermysig gammal fiskeby med en stadskärna sedan 1200-talet. Vi strosar i gamla stan, njuter av utsikten och kanske en liten shoppingrunda i de lugna gränderna.

 

Avresedag lördag

06.00–07.00 Kort morgonyoga för att stärka auran inför resan (för de som inte redan rest tidigt)

07.30 Frukost, packning och avresa

10.00 Retreaten stänger, alla måste ha lämnat området.

 

Klimat

Vädret är i april-maj är varmt på dagarna med svalare nätter och morgnar. Ca 25 grader på dagarna och 12-18 grader på nätterna.  Ca 17-18 grader i både poolen och Medelhavet. Reservation för att väder är väder och kan förändras.

Ankomst / Avresa

Lördag kl.16.00 Incheckningen öppnar.
OBSERVERA! Före kl.16 har vi inte tillträde då andra retreater pågår, liksom vi inte kan stanna efter kl.10 på avresedagen då det ska städas och förberedas inför nästa retreat.

Resa till och från ingår INTE

Resa till och från Villa Dorothea ingår inte.
Retreaten öppnar kl.16.00 på ankomstlördagen och stänger kl.10.00 på avreselördagen.

Flyg; Flyger du med SAS så klimatkompenseras automatiskt alla resenärer som har Eurobonus, ett medlemskap som är gratis.
https://www.sas.se/hallbarhet/

Tåg; Det går att åka tåg från Stockholm och Köpenhamn, via Hamburg och Paris. Resan tar ca 2 dygn.

 

Transfer – Läs detta innan du åker!

Villa Dorothea Retreat hjälper gärna till och organiserar så att du blir hämtad och lämnad på flygplatsen, eller tågstationen, till självkostnads pris. För att få transfer måste du meddela Villa Dorothea Retreat senast två veckor före retreaten startar. (Du meddelar INTE mig, utan retreaten direkt). Du vet att du har transfer om du har fått det bekräftat av Villa Dorothea Retreat. Har du inte givit besked om att du vill ha hjälp med att bli hämtad så har du ingen transfer och du ordnar själv transport från flygplatsen eller tågstationen. Var noga med adressen då det inte är många taxichaufförer som hittar vägen om de inte får en exakt adress.
Boka transfer här.

Landar du tidigt och har några timmar innan retreaten öppnar kl.16 så kan du strosa i Alicante eller Villajoyosa. Resan mellan flygplats och Alicante stad tar ca 20 min med buss, 19 km. Du kan ta buss eller tåg till Villajoyosa som är närmaste stad och strand till Villa Dorothea Retreat. Taxi mellan flygplats och Villajoyosa kostar €65-70. Taxi mellan Villajoyosa och Villa Dorothea tar 12 minuter och kostar ca €15-20.

Villajoyosa har en lång sandstrand och en strandpromenad med restauranger och souvenirbutiker. Siesta, alltså butikerna stänger, ca 13.30-17.00. Butikerna på strandpromenaden tar sällan siesta.

Kommer du en eller flera dagar tidigare eller vill stanna några dagar efter retreaten så ordnar du boende och uppehälle själv.

Tips! Bok en transfer från flygplatsen eller stationen, hos Villa Dorothea, ha en färdigpackad strandväska med det du vill ha på stranden, ta transfern till Villajoyosa strand, kliv av med strandväskan och transfern fortsätter till retreaten med din resväska, så du slipper dra den på playan. När det är dags tar du taxi upp till retreaten. Villa Dorothea brukar kunna hjälpa till att boka det också så att taxin hittar.

Rum

Dubbelrum med två enkelsängar och delat bad.
Är det någon speciell du vill dela rum med så meddelar du mig via mail när du bokar.

 

Mat och allergier

Har du allergier eller intoleranser så ska de anmälas direkt till Villa Dorothea Rereat (inte till mig), innan du bokar så att du vet om Villa Dorothea kan bemöta dina allergier eller inte.

 

Material

Boken ”Chakra! ” skriven av Elisabeth Engqvist,  skickas till dig via post ett par veckor före kursstart så du har den innan du packar och åker till Villa Dorothea Retreat.

Inspelningar

Allt som sägs och guidas kommer att spelas in på audio/ljudspår så att du efter retreaten får allt som sagts på mp3-ljudfiler som du laddar ner så att du enkelt kan lyssna på dem i din telefon eller dator.

 

Bra att veta

 • Spanien har samma tidszon som hemma
 • I Spanien är valutan Euro. Det finns ingenstans att växla pengar vid retreaten men det finns i Villajoyosa dit vi åker måndag, onsdag och fredag.
 • Yogamatta, kuddar och filtar finns på Villa Dorothea.
 • Sängkläder och handdukar finns också på plats.
 • Det kan vara svalt på nätter och morgnar. Ta med varma kläder för morgonyogan.
 • Ta gärna med badtofflor att gå och skrota i.
 • Glöm inte solkräm! Kanske också en solhatt (jag kör minst spf 30).
 • Baddräkt/bikini så klart!
 • Handduk att använda vid poolen och på stranden tar du med själv.
 • Ta med dina egna hygienartiklar som schampo och duschtvål.
 • Klassisk massage erbjuds på retreaten, 60 min för € 60. Bokas på plats och betalas kontant i Euro. (Kalasbra massör)
 • Gillar du att vandra, ta med sköna skor.
 • Tre timmar lugn vandring för att se området kring Orcheta, med fikapaus erbjuds för € 10. Dag beslutas på plats.

FILM med deltagar-feedback från Stress & Utbrändhet på Villa Dorothea Retreat

 

Möt sommaren med ett balanserat chakrasystem,!
Nu är det dags att boka plats och fylla.

Varmt välkommen!

/Elisabeth

 

-ANMÄL DIG HÄR-

 

 

 Datum
30/04/2022 - 07/05/2022
12:00 AM - 12:00 AMStad: Orxeta
Villa Dorothea Retreat, Alicante, Spania

Laddar Karta...