Pages Navigation Menu

Elisabeths blogg

RETREAT – INNER ART of LOVE

RETREAT – INNER ART of LOVE

 ANMÄL DIG HÄR

Inner art of love – en kärlekssemester med dig själv!

Följ med till Spanien och ge dig själv uppmärksamhet och omtanke i en hel vecka. När du ger dig själv acceptans och förlåtelse växer din självkänsla och kraft och en djupare läkning kan påbörjas. Och var är det väl lättare att börja med det än i sol och värme i en vacker miljö?

V 36 2019
Lördag 31 augusti till lördag 7 september 2019.
Villa Dorothea Retreat, Orcheta, Spanien, ca 40 minuter från Alicantes flygplats

Lärare; Elisabeth Engqvist och Cecilia Lindegaard

En yogautbildning utöver det vanliga!

En veckas yogaretreat med sol, bad och yoga i en skön mix

Denna kurs är både för dig som aldrig provat yoga tidigare och för rena yogaproffs. En veckas kurs  på vackra Villa Dorothea Retreat i Spanien, där du får yoga, sol och bad i en härlig mix.

Känner du att det är dags för en förändring?
Dags att flytta på några gränser och vidga horisonten?

När vi har hjärtat som utgångspunkt i det vi gör och säger så reagerar hela omgivningen med att göra likadant. Det liksom smittar av sig! När du tar hand om dig själv så gör andra det också. Det vill säga: när du är viktig för dig själv, så blir du viktig även för andra.

 

 

Kursens mål

Vi hade också kunnat kalla kursen Inner Art of Love för ”Älska dig själv”, för den handlar om konsten att älska sig själv.

Alla vill vi bli älskade – och framförallt av oss själva. När du accepterar, förlåter och omfamnar dig själv så kommer också självkänslan och när den finns är det svårt att låta dig utnyttjas, av både andra och dig själv. I självkänslan finns också en djupare läkning.

Det här är en yogautbildning i retreatform där du lär dig om chakra, feminint, maskulint, kvinnligt och manligt samt energi och hur du påverkas av dem och vice versa. En vecka i vackra, lugna miljöer med yoga och meditation för att komma i kontakt med ljuset, värmen och all den där kärleken du har undanstoppad inom dig. Det här är en retreat för att ge dig själv uppmärksamhet och omtanke. En vecka för att förstå vad yoga och meditation är och vilka verktyg det finns som kan hjälpa dig att bygga självkänsla och kraft.

Kursen har schemalagda dagar med yoga och föreläsningar varvat – praktik och teori blandat för att uppleva det vi pratar om.

 

Kursens omfattning

Vi går igenom:

 • hur du får kontakt med ditt inre och din egen djupa visdom
 • på vilket sätt ditt hjärta är så mycket mer än bara en muskel
 • hur du blir mer medveten och intuitiv för att lättare orientera dig genom livet
 • vad yoga, meditation och energi egentligen är för dig
 • hur du fördjupar förståelsen för att du är en energivarelse och hur du använder det till din fördel.

Pris:

13 950 SEK inklusive moms.

3 950 SEK betalar du inom ett par veckor efter anmälan som anmälningsavgift.

Resterande belopp, 10 000 SEK, betalas senast sex (6) veckor före kursstart. Fakturor kommer till dig med post.

 

Ingår i priset:

 • Alla yogatimmar/undervisning
 • Handbok med yogapass och meditationer samt de ämnen vi går igenom
 • Mp3 filer på alla föreläsningar och guidningar
 • 3 vegetariska måltider per dag samt frukt och te
 • Boende i delat dubbelrum, två enkelsängar
 • En kvällsutflykt till Altea.

 

Ingår INTE i priset:

– resa till och från Villa Dorothea Retreat. Flygtransfer ingår inte.

 

ANMÄL DIG HÄR

Villa Dorothea Retreat

Vi bor på retreaten Villa Dorothea i Bella Orcheta, norr om Alicante, Spanien. Den ligger cirka 40 minuters bilresa från flygplatsen i Alicante. Vi har saltvattenspool, 136 (!) statyer och massor av vrår och krypin för att du ska kunna hitta lugn och reflektion. Villa Dorothea är omgivet av berg och tystnad. Det finns elcyklar att låna och berg med olika svårighetsgrad att ströva och vandra i. Medelhavet och stranden ligger 12 minuter (6 km) bort med taxi.

Det här är ett ställe, uppletat för att du ska hitta lugn och ro. Det är inget hotell och det finns inte så många rum så vi bor två och två med delat bad. Det bästa är att vi har hela stället för oss själva!

Vi omges av fågelkvitter, en och annan skällande hund och kanske ibland en tjoande åsna – men inga bilar.

Maten är anpassad för att stärka kroppen vid yoga och meditation.
Köket är helt vegetariskt med en fantastisk kock som kan vegetariskt, veganskt och raw food. All mat är ekologisk. Alkohol serveras inte och tillåts inte heller på området.

Vi har lediga eftermiddagar för bad, vandringar och vila. Måndag, onsdag och fredag är det taxibilar bokade till och från stranden, om vädret tillåter och september är ju den bästa perioden på hela året!

På torsdagskvällen besöker vi den lilla spanska byn Altea, med 2 000 år gamla anor. Där strosar vi i gamla stan, njuter av utsikten, de smala gamla gränderna och kanske shoppar i de pyttesmå butikerna. Allt är lugnt och vänligt och ligger långt ifrån turiststråk och citykänsla.

 

Program

Ankomstdag lördag

16.00 Incheckning. Retreaten öppnar
18.00 Välkommen, information.
19.00 Middag
20.00 Presentation och en liten kort kvällsmeditation

 

Program söndag–fredag

06.00–08.30 Morgonyoga

08.30–10.00 Frukost

10.00­–13.30 Yogaklass med föreläsningar

13.30–16.30 Lunchpaus med tid för bad och vila

16.30–18.30 Yogaklass med föreläsningar

18.30–20.00 Middag

20.00–21.00 Delning och kvällsmeditation

 

Torsdag
Vi gör en kvällsutflykt till lugna, fina Altea som är en supermysig gammal fiskeby med en stadskärna sedan 1200-talet. Vi strosar i gamla stan, njuter av utsikten och kanske en liten shoppingrunda i de lugna gränderna.

 

Avresedag lördag

06.00–07.00 Kort morgonyoga för att stärka auran inför resan

07.30 Frukost, packning och avresa

10.00 Retreaten stänger

 

Mer information

Här kommer massor av matnyttig information!
Ta dig tid att läsa nedanstående då det är information som berör dig, din resa och ditt uppehåll på Villa Dorothea Retreat.

 

Klimat

Vädret är i september är varmt både på dagar, kvällar och nätter, ca 30 grader på dagarna och 20-25 på nätterna. Lite svalare direkt på morgonen. Ca 27-28 grader i både poolen och Medelhavet. Reservation för att väder är väder och kan förändras.

Ankomst

Incheckningen öppnar på lördagen klockan 16.00.
Vi har inte tillträde tidigare då andra retreater pågår precis som att vi inte kan stanna efter klockan 10.00 på avresedagen då det ska städas och förberedas inför nästa retreat.

Kommer du tidigare samma dag så kan du få hjälp av Liv Freya på Villa Dorothea Retreat att ordna taxi från flygplatsen till stranden i Villajoyosa där du kan spendera dagen tills vi får tillgång till retreaten klockan 16.

Villajoyosa har en stor fin sandstrand med parasoller och solsängar, en härlig strandpromenad med många serveringar för en lunch och även en och annan liten butik. Du kan också strosa runt i den lilla, söta kuststaden med gamla moriska anor.

Väljer du taxibolaget vi samarbetar med till Villajoyosa så kan de ta ditt bagage vidare till Villa Dorothea när du kliver av i Villajoyosa så att du blir av med resväskan. Ibland kan även Villa dorothea ordna shuttle så stäm av med dem. Smart att förbereda en liten ”strandbag” som lätt kan plockas ut.  Från Villajoyosa är det 10-12 min med taxi upp till retreaten och från Villajoyosa tar du själv en taxi när Villa Dorothea öppnar sin incheckning.
Taxi Alicante – Villajoyosa ca €70
Taxi Villajoyosa – Villa Dorothea kostar €15 med Jose Taxi, annars €20.

Villa Dorothea Retreat hjälper dig gärna att ordna taxi till och från flygplatsen eller till och från Villajoyosa.

Telefon Villa Dorothea Retreat: +47 412 76 348 (notera det)
Telefon Jose Taxi: +34 636 171 406 (notera det)

Kommer du en eller flera dagar tidigare eller vill stanna några dagar efter retreaten så ordnar du boende och uppehälle själv.

 

Rum

Dubbelrum med två enkelsängar och delat bad.

Är det någon speciell du vill dela rum med så meddelar du oss via mail när du bokar.

 

Mat och allergier

Har du allergier eller intoleranser så ska de anmälas direkt till Villa Dorothea (inte till arrangören), helst innan du bokar så att du vet om Villa Dorothea kan bemöta dina allergier eller inte.

 

Material

Handbok med yogapass och meditationer samt de ämnen vi går igenom.
Materialet som vi ska använda skickas ut till dig ett par veckor före kursstart så du har fått det innan du kommer. Du som redan har materialet har då en att ge bort i gåva då vi inte byter kursmaterial. Du behöver inte läsa materialet innan vi ses. Du tar med dem om du vill notera i dem och följa med eller läsa vidare i föreläsningarna som hålls under dagarna. Annars kan de ligga hemma och så läser du på och fördjupar dig när du kommer hem. Du väljer alltså själv om du vill ta med böckerna eller inte.

 

Inspelningar

Allt som sägs och guidas kommer att spelas in på audio/ljudspår så att du efter retreaten får allt som sagts på mp3-ljudfiler som du laddar ner så att du enkelt kan lyssna på dem i din telefon eller dator.

 

Bra att veta

 • Spanien har samma tidszon som hemma
 • I Spanien är valutan Euro. Det finns ingenstans att växla pengar vid retreaten men det finns i Villajoyosa dit vi åker måndag, onsdag och fredag.
 • Yogamatta, kuddar och filtar finns på Villa Dorothea.
 • Sängkläder och handdukar finns också på plats.
 • Det kan vara riktigt varmt så ta med svala kläder. Det kan också bli svalt på kvällar, nätter och morgnar, så anpassa packningen även för det även om september brukar bjuda på riktigt varmt väder.
 • Ta gärna med badtofflor att gå och skrota i.
 • Glöm inte solkräm! Kanske också en solhatt (jag kör minst spf 30).
 • Baddräkt/bikini så klart!
 • Handduk att använda vid poolen och på stranden tar du med själv.
 • Ta med dina egna hygienartiklar som schampo och duschtvål.
 • Klassisk massage erbjuds på retreaten, 60 min för € 60. Bokas på plats och betalas kontant i Euro.
 • Gillar du att vandra, ta med sköna skor.
 • Tre timmar lugn vandring för att se området kring Orcheta, med fikapaus erbjuds för € 10. Dag beslutas på plats.

Jag ser fram emot en vecka tillsammans med dig, yoga, värme och bad.

 

Varmt välkommen!

/Elisabeth

 

ANMÄL DIG HÄRDatum
31/08/2019 - 07/09/2019
6:00 AM - 9:00 PMStad: Orxeta
Villa Dorothea Retreat, Alicante, Spania

Laddar Karta...