Pages Navigation Menu

Elisabeths blogg

Retreat – Mind, mantra & meditation

Retreat  – Mind, mantra & meditation

– ANMÄL DIG HÄR –

Mind, Mantra & Meditation
Lär dig förändra din verklighet

 

Lär dig förändra din verklighet så du kan förändra ditt liv.
Under den här veckan tar kvantfysiken och vetenskapen till hjälp för att du ska förstå att du kan hela dig själv och andra med hjälp av att kunna kontrollera ditt fokus och din energi.

Vill du veta varför hur yoga fungerar i hela sin bredd och hur du kan styra dina energier?
Då är det dags att boka plats.

V39, Lördag 25/9  – lördag 5/10 2021,

Villa Dorothea Retreat, Orcheta (Alicante) Spanien.

Lärare: Elisabeth Engqvist och Suzann Westin

Är du nyfiken på vad kvantfysiken och yogan har gemensamt?
Vad är verklighet och kan du påverka den?
Går det att ändra det yttre i samma andetag som du kontrollerar ditt inre?

Det pratas mycket om mindfulness, alltså sinnets fullständighet, men hur kommer vi dit? Hur kan vi vara där hela tiden och inte bara på besök?

Inga förkunskaper krävs.

Du kan komma som aldrig provat yoga och när veckan är slut kommer du att kunna massor, liksom du som är proffs på yoga som på den här veckan fördjupar dina kunskaper så att du kan presentera yoga även för de mest oförstående då du förstått varför och hur yoga fungerar.

En vecka att lyssna inåt, lära känna dig själv och ta reda på en gång för alla vad som pågår inom dig och vilka krafter du bär på. Ta reda på din väg här i livet.

Du får möjlighet att:

  • lära dig vad kvantfysiken och yoga har gemensamt.
  • lära dig hur du kan förändra din verklighet när du förstår kvantfysikens möjligheter.
  • utveckla förmågan att hålla koncentration och fokus.
  • lära dig kontrollera dina energier. Behåll din energi och bestäm vad du vill göra med den kan du kontrollera din energi kan du använda den till läkning. Lär dig hela dig själv och andra.
  • förstå kraften i mantra och hur de kan lösa upp destruktiva programmeringar och mönster som du behöver släppa för att må bra.
  • förstå meditation och hur det påverkar din hälsa och ditt sätt att se på och uppleva verkligheten.
  • ge dig tid till dig själv, tid för att lyssna inåt.
  • utforska dig själv som ett underbart äventyr blandat med färgglad god mat, skön yoga, vackra omgivningar, stundvis i tystnad.
  • förstå hur du på ett par sekunder kan förändra en kaotisk vardaglig situation till lugn och ordning.

 

Omfattning

Det här är en vecka för dig som vill veta mer om vad det är för verklighet vi lever i och hur du kan påverka den. Hur dina tankar påverkar och formar ditt liv och hur din hantering av din energi formar och påverkar både dig själv och alla du möter. En vecka för att lära dig förstå hur du fungerar som energivarelse i samklang med allt som finns runtomkring dig.
En retreat för att under några dagar uppleva kraften du har inom dig och hur du kan hantera den att göra det du vill. Att du direkt kan påverka hur du tänker, mår och lever.

Ge dig själv en vecka att lyssna inåt och lära känna dig själv.

Det här är en utbildande kurs så självklart får du ett diplom när veckan och kursen är fullbordad.

 


Villa Dorothea Retreat

Vi bor på avskilda retreaten Villa Dorothea, Bella Orcheta, ca 40 minuters bilresa från flygplatsen i Alicante. Vi har saltvattenspool, 136 statyer(!) omgivet av berg. Det finns offroadcyklar att låna, berg att ströva och vandra i med olika svårighetsgrad. Medelhavet och stranden ligger 12 min bort med taxi.

 

Det tar ett 10-15 minuter ner till havet och i oktober kan det vara varmt nog att solbada på stranden men det kan också blåsa kallt så det är varmare att hänga vid poolen. Det regnar från och till i oktober så gillar du att vara ute kan en tunn regnjacka vara bra att ta med. Medelhavet håller 21-24 grader beroende på vindriktning och det brukar vara dagstemperaturer på 20-26 grader.

Kvällar, nätter och tidig morgon är svala i början av oktober ungefär som en svensk sommar så ta med lite sköna värmande kläder. Det kan även vara svalt på golven på morgonen och sen kväll så tofflor är sköna att gå i, t ex raggsockor. Ta med lite mysiga varma kläder så du håller dig varm innan solen värmer på dag och eftermiddag. Ibland kan det vara skönt med långkalsonger under yogabyxorna på tidiga morgonyogan, men det kan lika gärna vara några riktigt varma dagar. Väder är väder och inte exakt lika år från år fast det är samma datum.

Villa Dorothea Retreat är ett speciellt litet ställe, framletat för att du ska hitta lugn och ro. Det är inget hotell och det finns inte så många rum så vi bor två och två med delat bad. Det bästa är att vi har hela stället för oss själva.

Ljuden som omger oss är fågelkvitter, en och annan skällande hund, någon tupp och ibland en en tjoande åsna.

Kontakt Villa Dorothea Retreat

Film om Villa Dorothea Retreat

 

 

PRIS

14 950 SEK inklusive moms.

Vi kommer inte fakturera någonting förrän tidigast 15 juni, eller när vi vet hur det går med vaccineringen.

Anmäler du dig och vi inte kan åka så kostar det dig ingenting, vi har inte fakturerat, du har inte betalt. Avvakta med att boka flyg in i det sista.

 

Ingår i priset:

– All undervisning
– Kursmaterial och Mp3-filer på alla föreläsningar och yogaguidningar
– 3 vegetariska måltider per dag.
– Boende i delat dubbelrum, två enkelsängar.
– Te, kaffe och frukt under dagen.

 

Ingår INTE i priset:

– resa till och från Villa Dorothea Retreat.

PRAKTISK INFO….

Här kommer massor av matnyttig information.
Ta dig tid att läsa nedanstående då det är information som berör dig, din resa och ditt uppehåll på Villa Dorothea Retreat.

 

KLIMAT OCH VÄDER

Vädret i september/oktober är varmt; 25-30 grader på dagarna och 20 grader på nätterna. Medelhavet håller 24-25 grader och poolen likaså. Det är ett spanskt stenhus så det kan vara svalare på morgonyogan, en tröja eller sjal kan vara skön då. Annars är det svala kläder som behövs. Tofflor eller flipflops är skönt att skrota i på dagarna. Förbered dig på soliga, varma dagar med ljumma kvällar och nätter.

 

Resa till och från

Resa till och från Villa Dorothea ingår inte.
Retreaten öppnar kl.16.00 på ankomstlördagen och stänger kl.10.00 på avreselördagen.

Flyger du med SAS så klimatkompenserar automatiskt alla resenärer som har Eurobonus, ett medlemskap som är gratis.
https://www.sas.se/hallbarhet/

Det går att åka tåg från Stockholm och Köpenhamn, via Hamburg och Paris. Resan tar ca 2 dygn.

 

Transfer (läs noga)

Liv Freya som äger och driver Villa Dorothea Retreat hjälper gärna till och organiserar så att du blir hämtad och lämnad på flygplatsen, till självkostnads pris. För att få transfer måste du meddela Villa Dorothea Retreat senast två veckor före retreaten startar. (Du meddelar INTE oss, utan Liv Freya direkt). Du vet att du har transfer om du har fått det bekräftat av Liv Freya. Har du inte givit besked om att du vill ha hjälp med att bli hämtad så tar du en taxi från flygplatsen. Var noga med adressen då det inte är många taxichaufförer som hittar vägen om de inte får en exakt adress. Boka transfer? Klicka här.

Landar du tidigt kan du strosa i Alicante eller Villajoyosa. Resan mellan flygplats och Alicante stad tar ca 20 min med buss, 19 km. Du kan buss eller tåg till Villajoyosa som är närmaste kuststad och strand till Villa Dorothea Retreat. Taxi mellan flygplats och Villajoyosa kostar €65-70. Taxi mellan Villajoyosa och Villa Dorothea tar 12 minuter och kostar ca €15-20.

Villajoyosa har en lång sandstrand och en strandpromenad med restauranger och souvenirbutiker.

Kommer du en eller flera dagar tidigare eller vill stanna några dagar efter retreaten så ordnar du boende och uppehälle själv.

MATERIAL

Boken ”Mind, mantra och meditation” som Elisabeth skrivit speciellt för den här utbildningen.

Ljudinspelningar på alla föreläsningar och yogapass.

 

INSPELNINGAR

Allt som sägs och guidas kommer att spelas in på audio/ljudspår så att du efter retreaten får allt som sagts på Mp3-ljudfiler som du laddar ner så att du enkelt kan lyssna på dem i din telefon eller dator.

 

MAT

Köket är helt vegetariskt med en fantastisk kock som kan vegetariskt, veganskt, mikrobiotisk mat och raw food. All mat är ekologisk och dricksvattnet hämtas varje dag från en källa uppe i bergen. Alkohol och cigaretter (även e-cigaretter) tillåts inte på området. Maten kommer att vara anpassad för att stärka kroppen vid yoga och meditation. Har du allergier eller intoleranser så ska de anmälas till Villa Dorothea direkt i god tid före ankomst så att de kan avgöra om de kan bemöta dina behov samt ha tid att anpassa menyerna.

AGENDA

Det här är en yogautbildning i retreatform där du kommer att lära dig om sinnets olika fasetter, hur din energi fungerar, hur tankar påverkar, mantrats kraft och olika tekniker att meditera. Det är schemalagda dagar med yoga och föreläsningar varvat. Praktik och teori blandat för att uppleva det vi pratar om. Vi har lediga eftermiddagar för vila. Frukostbufféerna njuts i tystnad samt en hel dag i tystnad. Torsdagen är det dagsutflykt hela dagen.

 

PROGRAM

Ankomstdag Lördag

16.00 Incheckningen. Retreaten öppnar
18.00 Retreaten startar!
Välkommen, information
19.00 Middag.
20.00 Presentation och en liten kort kvällsmeditation

 

Program Söndag-Fredag

06.00-08.30 Morgonyoga

08.30-10.00 Frukost

10.00-13.00 Yogaklass med föreläsningar.

13.00-16.30 Lunch med siesta

16.30-18.30 Yogaklass med föreläsningar

18.30-20.00 Middag

20.00-21.00 Delning och kvällsmeditation

 

Torsdag
Vi gör en kvällsutflykt till lugna, fina Altea som är en supermysig gammal fiskeby med en stadskärna sedan 1200-talet. Vi strosar i gamla stan, njuter av utsikten och kanske en liten shoppingrunda i de lugna gränderna.

Under veckan
Tystnad kommer att förekomma. Några tysta måltider och kanske också en tyst hel dag.

Avresedag Lördag

06.00-07.00 Kort morgonyoga.
08.00 Frukost
10.00 Retreaten stänger och ska vara tom

OBS!
Vi har endast tillgång till retreaten från och till de datumen och tider som anges här. Kommer du tidigare eller stannar längre så ansvarar du för ditt egen boende och uppehälle utöver de dagar retreaten är bokad. Vill du ha boende-rekommendationer i närheten så hör av dig till Villa Dorothea Retreat direkt.

 

BRA ATT VETA

– Klockan är samma i Spanien.
– Spanien har siesta mellan ca 13.30-17.30 då butikerna stänger och kaféer och restauranger har öppet.
– Christina, en fantastisk massös, erbjuder massage på retreaten, 60 min, €60. Bokas på plats och betalas kontant i Euro.
– Vandring för att se området kring Orcheta, 2,5 timmars lugn vandring med paus. €10. Dag beslutas på plats.
– Det finns ingenstans att växla pengar vid retreaten men det uttagsautomater både i Villajoyosa och Orcheta.
– I Spanien är valutan Euro
– Yogamatta, kuddar, filtar och stolar finns.
– Gillar du att vandra, ta med sköna skor.
– Varma tofflor att gå och skrota i.
– Baddräkt/bikini så klart!
– Sängkläder och handdukar finns.
– Duschtvål och schampoo tar du med själv.
– Handduk att använda vid poolen eller vid bad på stranden tar du med själv.

 

Ser fram emot en vecka tillsammans med dig.

Hitta dig själv, hitta din väg.

Varmt välkommen

 

ANMÄL DIG HÄR

 Datum
25/09/2021 - 02/10/2021
12:00 AM - 12:00 AMStad: Orxeta
Villa Dorothea Retreat, Alicante, Spania

Laddar Karta...