Pages Navigation Menu

Elisabeths blogg

RETREAT MIND, MANTRA & MEDITATION

RETREAT MIND, MANTRA & MEDITATION

ANMÄL DIG HÄR

Mind, Mantra & Meditation

Jag har valt att ha den här retreaten i november då jag vill ge dig alla möjligheter att utforska din energi och ditt fokus vilket underlättas av om vi inte åker fram och tillbaka till stranden med allt liv och rörelse som finns där. November på solkusten inbjuder till tystnad och reflektion. Plus att vi har en hel dag på spa.

1 veckas yogakurs på Villa Dorothea Retreat i november 2019. 

Förändra dina tankar och du förändrar ditt liv.

Dags att utveckla dig själv och få kontroll över tankebruset?

Lär dig att hela dig själv och andra med hjälp av att kunna kontrollera ditt fokus och din energi.

Upptäck din dharma, din väg här på jorden.

Då har du hittat yogaretreaten för dig! En intensiv en-veckas yoga och meditationskurs.

 

V41 2019

Lördag 2/11 – lördag 9/11 2019,

 

Villa Dorothea Retreat, Orcheta (Alicante) Spanien.

Lärare: Elisabeth Engqvist och Suzann Westin

 

För dig som är nyfiken på tekniker för att mästra sinnet och få ordning på The Monkey Mind.
Vad är sinnet och hur fungerar det?
Vad är energi och hur fungerar det?
Skillnad på kropp, sinne och energi?
Går det att ändra utsidan/verkligheten i samma andetag som du kontrollerar din insida?

Det pratas mycket om mindfulness, alltså sinnets fullständighet, men hur kommer vi dit? Hur kan vi vara där hela tiden och inte bara på besök?

 

Så här tycker deltagarna från en tidigare retreat

 

Inga förkunskaper krävs. Du kan komma som aldrig provat yoga liksom du som är proffs på yoga. Har du aldrig mediterat så räkna med lite utmaning innan du hittar fullt fokus.

Yoga, sol och bad i en skön, upplyftande mix och i en mycket vacker miljö.

Upplev yoga, meditation, mantra och sinnets kraft.

Ge dig själv en vecka att lyssna inåt, lära känna dig själv och ta reda på en gång för alla vad som pågår inom dig och vika krafter du bär på. Ta reda på din väg.

 

Du får möjlighet att:

  • utveckla förmågan att hålla koncentration och fokus.
  • lära dig kontrollera dina energier. Behåll din energi och bestäm vad du vill göra med den
  • kan du kontrollera din energi kan du använda den till läkning. Lär dig hela dig själv och andra.
  • förstå kraften i mantra och hur de kan lösa upp gamla mönster och präglingar som inte är stöttande.
  • förstå meditation och hur det påverkar vår hälsa och vårt sätt att se på oss själva och världen.
  • ge dig tid till dig själv, tid för att lyssna inåt.
  • utforska dig själv som ett underbart äventyr blandat med sköna bad- och solpauser.
  • hitta och utforska neutrala sinnet som på ett par sekunder kan förändra en kaotisk vardaglig situation till lugn och ordning.

 

Omfattning

Det här är en vecka för dig som vill veta mer hur dina tankar påverkar och formar ditt liv och hur din hantering av din energi formar och påverkar både dig själv och alla du möter .En vecka för att lära dig förstå hur du fungerar som energivarelse.
En retreat för att under några dagar uppleva kraften du har inom dig och hur du kan hantera den att göra det du vill. Att du direkt kan påverka hur du tänker, mår och lever.

Ge dig själv en vecka att lyssna inåt och lära känna dig själv.

Det här är en yoga- och meditationskurs så självklart får du ett diplom när veckan är fullbordad.

 

Villa Dorothea Retreat
Vi bor på avskilda retreaten Villa Dorothea, Bella Orcheta, ca 40 minuters bilresa från flygplatsen i Alicante. Vi har saltvattenspool, 136 statyer(!) omgivet av berg. Det finns elcyklar att låna, berg att ströva och vandra i med olika svårighetsgrad. Medelhavet och stranden ligger 12 min bort med taxi.

Det tar ett 10-15 minuter ner till havet men i november är det för kallt att vara på stranden. Har vi tur med vädret så kan du kanske sola i en solstol nån en timme eller två eller åka och ta ett dopp i Medelhavet som håller 18-20 grader beroende på vindriktning. I omgivningarna runt retreaten finns det många fina områden att ströva och vandra i med olika svårighetsgrad och det är perfekt dagstemperatur för att promenera.

Kvällar, nätter och tidig morgon är kalla i november så ta med varma kläder. Det kan även vara kyligt i några delar av huset så ha varma tofflor, olika varma sjalar att vira in dig och tänk lager p lager i varma material. Bättre att du har för varmt än för kallt. Lättare att ta av sig än att klä på sig något du glömde packa.
Ta med ylle, kashmir, underställ, raggsockor. Ja allt du kan komma på för att hålla dig varm innan solen värmer på dag och eftermiddag. Långkalsonger rekommenderas om morgonyogan ska bli behaglig.

Stranden är kall att vistas på i november så vi bjuder istället på en minnesvärd dagstur till varma källor och spa. På torsdagen åker vi till Balneario de Leana i Murcia för att bada i de varma källorna och vi äter medhavd lunch på plats. Vi låter stress och måsten bokstavligen rinna av oss. En lugn utflykt med buss till och från Murcia, ca 90 min bussresa i var riktning. Deltagandet är helt frivilligt och utflykten ingår i priset. Men den rekommenderas! Efter en dag på Leana är kroppen genomvarm och alldeles mjuk.

Villa Dorothea Retreat är ett speciellt litet ställe, framletat för att du ska hitta lugn och ro. Det är inget hotell och det finns inte så många rum så vi bor två och två med delat bad. Det bästa är att vi har hela stället för oss själva.

Ljuden som omger oss är mängder av olika fågelkvitter, en och annan skällande hund och kanske ibland en en tjoande åsna.

Kontakt Villa Dorothea Retreat

Film om Villa Dorothea Retreat

 

MAT

Köket är helt vegetariskt med en fantastisk kock som kan vegetariskt, veganskt och raw food. All mat är ekologisk. Alkohol kommer inte att serveras och tillåts inte heller på området. Maten kommer att vara anpassad för att stärka kroppen vid yoga och meditation. Har du allergier eller intoleranser så ska de anmälas till Villa Dorothea direkt så att de kan avgöra om de kan bemöta dina behov.

 

PRIS

13 950 SEK.
3 950 SEK betalas ett par veckor efter att du anmält dig för att säkra platsen och resterande 10 000 SEK betalas senast 4 veckor före kursstart. Fakturorna kommer via din mail.

Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning. Avbokningar närmare kursstart än 8 veckor kan enbart göras mot uppvisande av läkarintyg. Eller om platsen kan ersättas med annan deltagare.

Ingår i priset:

– All undervisning
– Kursmaterial och Mp3-filer på alla föreläsningar och yogaguidningar
– 3 vegetariska måltider per dag.
– Boende i delat dubbelrum, två enkelsängar.
– Te och frukt under dagen.

 

Ingår INTE i priset:

– resa till och från Villa Dorothea Retreat.

 

PROGRAM

Ankomstdag Lördag

16.00 Incheckningen. Retreaten öppnar
18.00 Välkommen, information
19.00 Middag.
20.00 Presentation och en liten kort kvällsmeditation

 

Program Söndag-Fredag

06.00-08.30 Morgonyoga

08.30-10.00 Frukost

10.00-13.30 Yogaklass med föreläsningar.

13.30-16.30 Lunch med siesta

16.30-18.30 Yogaklass med föreläsningar

18.30-20.00 Middag

20.00-21.30 Delning och kvällsmeditation

 

Torsdag
Dagsutflykt kl.10.00-18.00, medhavd lunch ätes på plats.
Balneario de Leana Fortuna Spa i Murcia.

Under veckan
Tystnad kommer att förekomma. Några tysta måltider och även tysta hela dagar.

Avresedag Lördag

06.00-07.00 Kort morgonyoga.
07.30 Frukost, packa och avresa.
10.00 Retreaten stänger och ska vara tom

OBS!
Vi har endast tillgång till retreaten från och till de datumen och tider som anges här. Kommer du tidigare eller stannar längre så ansvarar du för ditt egen boende och uppehälle utöver de dagar retreaten är bokad. Vill du ha boende-rekommendationer i närheten så hör av dig till Villa Dorothea Retreat direkt.

 

 

 

PRAKTISK INFO….

Här kommer massor av matnyttig information.
Ta dig tid att läsa nedanstående då det är information som berör dig, din resa och ditt uppehåll på Villa Dorothea Retreat.

 

KLIMAT OCH VÄDER

Vädret i november är 17-23 grader på dagarna och 5-10 grader på nätterna. Medelhavet håller 18-20 grader och poolen 15-16 grader. Regn och blåst förekommer.  Det här är ett spanskt stenhus som är svalt på kvällar, nätter och morgnar första veckan i november så ta med varma kläder; ylle, kashmir, underställ, raggsockor. Ja allt du kan komma på för att hålla dig varm innan solen värmer på dag och eftermiddag. Långkalsonger rekommenderas om morgonyogan ska bli behaglig.
Jag har medvetet valt att ha den här retreaten i november då jag vill ge dig alla möjligheter att utforska din energi och ditt fokus vilket underlättar om vi inte åker fram och tillbaks på stranden utan istället går på tysta vandringar i bergen.

 

ANKOMST / AVRESA

Lördag kl.16.00 Incheckningen öppnar.
Före kl.16 har vi inte tillträde då andra retreater pågår, liksom vi inte kan stanna efter kl.10 på avresedagen då det ska städas och förberedas inför nästa retreat.

 

TIDIG ANKOMST eller SEN AVRESA

Resa till och från Villa Dorothea ingår inte.
Retreaten öppnar kl.16.00 på ankomstlördagen och stänger kl.10.00 på avreselördagen.

Landar du tidigt kan du strosa i Alicante. Resan mellan flygplats och Alicante stad tar ca 20 min, 19 km.
Du kan också ta en taxi till Villajoyosa som är närmaste kuststad till retreaten och det är dit vi åker för att bada. Taxi mellan flygplats och Villajoyosa kostar €65-70. Taxi mellan Villajoyosa och Villa Dorothea tar 12 minuter och kostar €15 om du tar taxibolaget vi samarbetar med.

Villajoyosa har en lång sandstrand med parasoller och solsängar, en strandpromenad med många serveringar och restauranger.  Tar du en taxi från flygplatsen till Villajoyosa så kan du be taxin köra vidare med ditt bagage till Villa Dorothea så du slipper dra runt det på stranden. Packa strandgrejerna lättillgängligt med egen liten väska som du enkelt kan separera från övrig packning.

TIPS: Jag bytte om till bikini och lite lättare kläder på flygplatstoaletten förra gången jag åkte, vilket gjorde att jag var startklar för några timmar på stranden redan i taxin. Strandbag hade jag överst i packningen så det var lätt ordnat. När jag klev ner i Medelhavet så var det ett riktigt skönt sätt att landa och skölja av resdammet.

Kommer du en eller flera dagar tidigare eller vill stanna några dagar efter retreaten så ordnar du boende och uppehälle själv. Kontakta gärna Villa Dorothea Retreat så får du tips och rekommendationer var du kan bo. http://villadorothea.no/kontakt/

 

MATERIAL

Materialet som vi ska använda skickas ut till dig ett par veckor före kursstart så du ska ha fått det innan du kommer. Du som redan har materialet har nu en att ge bort i gåva då vi inte byter kursmaterial. Du behöver INTE läsa materialet innan vi ses. Du tar med det om du vill notera i det och följa med eller läsa vidare i föreläsningarna som hålls under dagarna. Annars kan de ligga hemma och så läser du på och fördjupar dig när du kommer hem. Du väljer alltså själv om du vill ta med boken/böckerna eller inte.

 

INSPELNINGAR

Allt som sägs och guidas kommer att spelas in på audio/ljudspår så att du efter retreaten får allt som sagts på Mp3-ljudfiler som du laddar ner så att du enkelt kan lyssna på dem i din telefon eller dator.

 

AGENDA

Det här är en yogautbildning i retreatform där du kommer att lära dig om sinnets olika fasetter, hur din energi fungerar, hur tankar påverkar, mantrats kraft och olika tekniker att meditera. Det är schemalagda dagar med yoga och föreläsningar varvat. Praktik och teori blandat för att uppleva det vi pratar om. Vi har lediga eftermiddagar för vila. Frukostbufféerna njuts i tystnad samt en hel dag i tystnad. Torsdagen är det dagsutflykt hela dagen.

 

BRA ATT VETA
– Klockan är samma i Spanien.
– Spanien har siesta mellan ca 13.30-17.00 då butikerna stänger och kaféer och restauranger har öppet.
– Klassisk massage erbjuds på retreaten, 60 min, €60. Bokas på plats och betalas kontant i Euro.
– Vandring för att se området kring Orcheta, 2,5 timmars lugn vandring med paus. €10. Dag beslutas på plats.
– Det finns ingenstans att växla pengar vid retreaten men det finns i Villajoyosa och Orcheta.
– I Spanien är valutan Euro
– Yogamatta, kuddar, filtar och stolar finns.
– Gillar du att vandra, ta med sköna skor.
– Varma tofflor att gå och skrota i.
– Baddräkt/bikini så klart!
– Sängkläder och handdukar finns.
– Duschtvål och schampoo tar du med själv.
– Handduk att använda vid poolen eller vid bad på stranden tar du med själv.

Ser framemot en vecka tillsammans med dig, yoga, meditation och vibrerande mantran.

Hitta dig själv, hitta din väg.

Varmt välkommen

 

ANMÄL DIG HÄR

 Datum
02/11/2019 - 09/11/2019
6:00 AM - 9:00 PMStad: Orxeta
Villa Dorothea Retreat, Alicante, Spania

Laddar Karta...