Pages Navigation Menu

Elisabeths blogg

RETREAT MIND, MANTRA & MEDITATION

RETREAT MIND, MANTRA & MEDITATION

– ANMÄL DIG HÄR – 

 

Mind, Mantra & Meditation
Lär dig förändra din verklighet

 

Jag har valt att ha den här retreaten i november då jag vill ge dig alla möjligheter att utforska din energi och ditt fokus vilket underlättas av att vi inte åker fram och tillbaka till stranden med allt liv och rörelse som finns där. November på solkusten inbjuder till tystnad och reflektion plus att vi har en hel dag på spa på torsdagen. 

1 veckas yogakurs på Villa Dorothea Retreat i november 2019. 

Lär dig förändra din verklighet så du kan förändra ditt liv.
Under den här veckan tar kvantfysiken och vetenskapen till hjälp för att du ska förstå att du kan hela dig själv och andra med hjälp av att kunna kontrollera ditt fokus och din energi.

Vill du veta varför hur yoga fungerar i hela sin bredd och hur du kan styra dina energier?
Då är det dags att boka plats.

V45 2019

Lördag 2/11 – lördag 9/11 2019,

Villa Dorothea Retreat, Orcheta (Alicante) Spanien.

Lärare: Elisabeth Engqvist och Suzann Westin

Är du nyfiken på vad kvantfysiken och yogan har gemensamt?
Vad är verklighet och kan du påverka den?
Går det att ändra det yttre i samma andetag som du kontrollerar ditt inre?

Det pratas mycket om mindfulness, alltså sinnets fullständighet, men hur kommer vi dit? Hur kan vi vara där hela tiden och inte bara på besök?

Inga förkunskaper krävs.

Du kan komma som aldrig provat yoga och när veckan är slut kommer du att kunna massor, liksom du som är proffs på yoga som på den här veckan fördjupar dina kunskaper så att du kan presentera yoga även för de mest oförstående då du förstått varför och hur yoga fungerar.

En vecka att lyssna inåt, lära känna dig själv och ta reda på en gång för alla vad som pågår inom dig och vilka krafter du bär på. Ta reda på din väg här i livet.

Du får möjlighet att:

  • lära dig vad kvantfysiken och yoga har gemensamt.
  • lära dig hur du kan förändra din verklighet när du förstår kvantfysikens möjligheter.
  • utveckla förmågan att hålla koncentration och fokus.
  • lära dig kontrollera dina energier. Behåll din energi och bestäm vad du vill göra med den kan du kontrollera din energi kan du använda den till läkning. Lär dig hela dig själv och andra.
  • förstå kraften i mantra och hur de kan lösa upp destruktiva programmeringar och mönster som du behöver släppa för att må bra.
  • förstå meditation och hur det påverkar din hälsa och ditt sätt att se på och uppleva verkligheten.
  • ge dig tid till dig själv, tid för att lyssna inåt.
  • utforska dig själv som ett underbart äventyr blandat med färgglad god mat, skön yoga, vackra omgivningar, stundvis i tystnad.
  • förstå hur du på ett par sekunder kan förändra en kaotisk vardaglig situation till lugn och ordning.

 

Omfattning

Det här är en vecka för dig som vill veta mer om vad det är för verklighet vi lever i och hur du kan påverka den. Hur dina tankar påverkar och formar ditt liv och hur din hantering av din energi formar och påverkar både dig själv och alla du möter. En vecka för att lära dig förstå hur du fungerar som energivarelse i samklang med allt som finns runtomkring dig.
En retreat för att under några dagar uppleva kraften du har inom dig och hur du kan hantera den att göra det du vill. Att du direkt kan påverka hur du tänker, mår och lever.

Ge dig själv en vecka att lyssna inåt och lära känna dig själv.

Det här är en utbildande kurs så självklart får du ett diplom när veckan och kursen är fullbordad.

 

 


Villa Dorothea Retreat

Vi bor på avskilda retreaten Villa Dorothea, Bella Orcheta, ca 40 minuters bilresa från flygplatsen i Alicante. Vi har saltvattenspool, 136 statyer(!) omgivet av berg. Det finns offroadcyklar att låna, berg att ströva och vandra i med olika svårighetsgrad. Medelhavet och stranden ligger 12 min bort med taxi.

Det tar ett 10-15 minuter ner till havet men i november är det för kallt att ligga och solbada på stranden. Har vi tur med vädret så kan du kanske sola ett par timmar mitt på dagen eller ta ett dopp i Medelhavet som håller 18-20 grader beroende på vindriktning och det brukar vara dagsemperaturer på 17-23 grader.

Kvällar, nätter och tidig morgon är kalla i november så ta med varma kläder! Det kan även vara kyligt i några delar av huset så ha varma tofflor, olika varma sjalar att vira in dig och tänk lager på lager i varma material. Bättre att du har med dig för mycket varma kläder än för lite. Ta med ylle, kashmir, underställ, raggsockor. Ja allt du kan komma på för att hålla dig varm innan solen värmer på dag och eftermiddag. Långkalsonger och underställ rekommenderas om morgonyogan ska bli behaglig.

Eftersom stranden är kall att vistas på i november så åker vu istället en dagstur på torsdagen till Balneario de Leana i Murcia för att bada i den varma poolen, 40 grader, och vi äter medhavd lunch på plats. Stress och måsten får bokstavligen rinna av och det är en lugn utflykt där resan sker med buss till och från Murcia, ca 90 min bussresa i var riktning. Deltagandet är helt frivilligt och utflykten ingår i priset. Men den rekommenderas! Efter en dag på Leana är kroppen helt genomvarm och alldeles mjuk.

Villa Dorothea Retreat är ett speciellt litet ställe, framletat för att du ska hitta lugn och ro. Det är inget hotell och det finns inte så många rum så vi bor två och två med delat bad. Det bästa är att vi har hela stället för oss själva.

Ljuden som omger oss är fågelkvitter, en och annan skällande hund, någon tupp och ibland en en tjoande åsna.

Kontakt Villa Dorothea Retreat

Film om Villa Dorothea Retreat

 

 

PRIS

13 950 SEK.
3 950 SEK betalas ett par veckor efter att du anmält dig för att säkra platsen och resterande 10 000 SEK betalas senast 4 veckor före kursstart. Fakturorna kommer via din mail.

Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning. Avbokningar närmare kursstart än 6 veckor kan enbart återbetalas om vi finner annan deltagare som kan ta platsen.

Ingår i priset:

– All undervisning
– Kursmaterial och Mp3-filer på alla föreläsningar och yogaguidningar
– 3 vegetariska måltider per dag.
– Boende i delat dubbelrum, två enkelsängar.
– Te, kaffe och frukt under dagen.

 

Ingår INTE i priset:

– resa till och från Villa Dorothea Retreat.

PRAKTISK INFO….

Här kommer massor av matnyttig information.
Ta dig tid att läsa nedanstående då det är information som berör dig, din resa och ditt uppehåll på Villa Dorothea Retreat.

 

KLIMAT OCH VÄDER

Vädret i november är 17-23 grader på dagarna och 5-10 grader på nätterna. Medelhavet håller 18-20 grader och poolen 15-16 grader. Regn och blåst förekommer.  Det här är ett spanskt stenhus som i november är svalt på kvällar, nätter och morgnar så ta med varma kläder; ylle, kashmir, underställ, raggsockor. Ja allt du kan komma på för att hålla dig varm innan solen värmer på dag och eftermiddag. Ha varma tofflor med dig då stengolven är iskalla. Långkalsonger och underställ rekommenderas om morgonyogan ska bli behaglig. En novembervecka på Villa Dorothea är varma kläder, koppar med varmt te, tända ljus och inre reflektion. Bra läsning kan vara skönt att ha med.

ANKOMST / AVRESA

Lördag kl.16.00 Incheckningen öppnar.
OBSERVERA! Före kl.16 har vi inte tillträde då andra retreater pågår, liksom vi inte kan stanna efter kl.10 på avresedagen då det ska städas och förberedas inför nästa retreat.

 

TIDIG ANKOMST eller SEN AVRESA

Resa till och från Villa Dorothea ingår inte.
Retreaten öppnar kl.16.00 på ankomstlördagen och stänger kl.10.00 på avreselördagen.

Landar du tidigt kan du strosa i Alicante. Resan mellan flygplats och Alicante stad tar ca 20 min med buss, 19 km.
Du kan också ta en taxi till Villajoyosa som är närmaste kuststad och strand till Villa Dorothea Retreat. Taxi mellan flygplats och Villajoyosa kostar €65-70. Taxi mellan Villajoyosa och Villa Dorothea tar 12 minuter och kostar ca €15-20.

Villajoyosa har en lång sandstrand och en strandpromenad men mycket är stängt i november. Det är siesta och stängda butiker från ca 13.30-17.30. Då är en del restauranger öppna.

Kommer du en eller flera dagar tidigare eller vill stanna några dagar efter retreaten så ordnar du boende och uppehälle själv. Kontakta gärna Villa Dorothea Retreat så får du tips och rekommendationer var du kan bo.

 

TRANSFER

Liv Freya som äger och driver Villa Dorothea Retreat hjälper gärna till och organiserar så att du blir hämtad och lämnad på flygplatsen. För att få transfer måste du meddela oss att du vill ha transfer (Philippe som skickar våra mail) senast en vecka före retreaten startar. Har du inte meddelat oss att du vill ha hjälp med att bli hämtad så tar du en taxi från flygplatsen. Var noga med adressen då det inte är många taxichaufförer som hittar vägen om de inte får en exakt adress.

 

MATERIAL

Jag skriver på en helt ny bok om mantra, meditation, sinnet och kvantfysiken. Jag hoppas den är klar så jag kan skicka ut den innan du åker, annars får du den i handen när du kommer.

 

INSPELNINGAR

Allt som sägs och guidas kommer att spelas in på audio/ljudspår så att du efter retreaten får allt som sagts på Mp3-ljudfiler som du laddar ner så att du enkelt kan lyssna på dem i din telefon eller dator.

 

MAT

Köket är helt vegetariskt med en fantastisk kock som kan vegetariskt, veganskt, mikrobiotisk mat och raw food. All mat är ekologisk och dricksvattnet hämtas varje dag från en källa uppe i bergen. Alkohol och cigaretter (även e-cigaretter) tillåts inte på området. Maten kommer att vara anpassad för att stärka kroppen vid yoga och meditation. Har du allergier eller intoleranser så ska de anmälas till Villa Dorothea direkt i god tid före ankomst så att de kan avgöra om de kan bemöta dina behov samt ha tid att anpassa menyerna.

AGENDA

Det här är en yogautbildning i retreatform där du kommer att lära dig om sinnets olika fasetter, hur din energi fungerar, hur tankar påverkar, mantrats kraft och olika tekniker att meditera. Det är schemalagda dagar med yoga och föreläsningar varvat. Praktik och teori blandat för att uppleva det vi pratar om. Vi har lediga eftermiddagar för vila. Frukostbufféerna njuts i tystnad samt en hel dag i tystnad. Torsdagen är det dagsutflykt hela dagen.

 

PROGRAM

Ankomstdag Lördag

16.00 Incheckningen. Retreaten öppnar
18.00 Retreaten startar!
Välkommen, information
19.00 Middag.
20.00 Presentation och en liten kort kvällsmeditation

 

Program Söndag-Fredag

06.00-08.30 Morgonyoga

08.30-10.00 Frukost

10.00-13.00 Yogaklass med föreläsningar.

13.00-16.30 Lunch med siesta

16.30-18.30 Yogaklass med föreläsningar

18.30-20.00 Middag

20.00-21.00 Delning och kvällsmeditation

 

Torsdag
Dagsutflykt kl.10.00-18.00, medhavd lunch ätes på plats.
Balneario de Leana Fortuna Spa i Murcia.

Under veckan
Tystnad kommer att förekomma. Några tysta måltider och kanske också en tyst hel dag.

Avresedag Lördag

06.00-07.00 Kort morgonyoga.
08.00 Frukost
10.00 Retreaten stänger och ska vara tom

OBS!
Vi har endast tillgång till retreaten från och till de datumen och tider som anges här. Kommer du tidigare eller stannar längre så ansvarar du för ditt egen boende och uppehälle utöver de dagar retreaten är bokad. Vill du ha boende-rekommendationer i närheten så hör av dig till Villa Dorothea Retreat direkt.

 

BRA ATT VETA

– Klockan är samma i Spanien.
– Spanien har siesta mellan ca 13.30-17.30 då butikerna stänger och kaféer och restauranger har öppet.
– Christina, en fantastisk massös, erbjuder massage på retreaten, 60 min, €60. Bokas på plats och betalas kontant i Euro.
– Vandring för att se området kring Orcheta, 2,5 timmars lugn vandring med paus. €10. Dag beslutas på plats.
– Det finns ingenstans att växla pengar vid retreaten men det uttagsautomater både i Villajoyosa och Orcheta.
– I Spanien är valutan Euro
– Yogamatta, kuddar, filtar och stolar finns.
– Gillar du att vandra, ta med sköna skor.
– Varma tofflor att gå och skrota i.
– Baddräkt/bikini så klart!
– Sängkläder och handdukar finns.
– Duschtvål och schampoo tar du med själv.
– Handduk att använda vid poolen eller vid bad på stranden tar du med själv.

 

Ser framemot en vecka tillsammans med dig.

Hitta dig själv, hitta din väg.

Varmt välkommen

 

ANMÄL DIG HÄR

 Datum
02/11/2019 - 09/11/2019
6:00 AM - 9:00 PMStad: Orxeta
Villa Dorothea Retreat, Alicante, Spania

Laddar Karta...