Pages Navigation Menu

Elisabeths blogg

Retreat – Stark, vacker och fri

Retreat – Stark, vacker och fri

ANMÄL DIG HÄR-

 

Stark, vacker och fri! – en kärlekssemester med dig själv!

 

 

Följ med till Spanien och ge dig själv uppmärksamhet och omtanke i en hel vecka. När du ger dig själv acceptans och förlåtelse växer din självkänsla och kraft och en djupare läkning kan påbörjas. Du transformeras!

Du kommer att upptäcka dina kvinnliga superkrafter och vilken härlig känsla det är när du accepterar dig själv, så som du är innerst inne.

V 35  2022
Lördag 27 augusti – lördag 3 september 2022.
Villa Dorothea Retreat, Orcheta, Spanien, ca 35 minuter från Alicantes flygplats

Lärare; Elisabeth Engqvist och Suzann Westin

En yogaretreat utöver det vanliga!

Om veckan

Det här är en yogautbildning i retreatform där du lär dig om chakra och energi samt hur du påverkas av dem och hur du kan använda den kunskapen.

Kursen kunde ha hetat ”Transformation”, för den kommer att förändra ditt sätt att se på dig själv och andra.

Alla vill vi bli älskade – och framförallt av oss själva. När du accepterar, förlåter och omfamnar dig själv så kommer också självkänslan och när den finns är det svårt att låta dig utnyttjas, av både andra och dig själv. I självkänslan finns också en djupare läkning som gör att vi kan sluta självsabotera. Hitta dina inre krafter och förstå att du direkt kan påverka hur du tänker, mår och lever.

Det här är en utbildning så självklart får du ett kursbevis när veckan är genomförd.

Kursen har schemalagda dagar med yoga och föreläsningar varvat – praktik och teori blandat för att uppleva de teman vi pratar om. Varje eftermiddag är det siesta med lunch, sol, vila och bad.

När veckan gått ska du känna dig stark, vacker och fri!

 Du lär dig:

 • hur du får kontakt med ditt inre och din egen djupa visdom
 • hur du fördjupar förståelsen för att du är en energivarelse och hur du använder det till din fördel.
 • på vilket sätt ditt hjärta är så mycket mer än bara en muskel
 • hur du blir mer medveten och intuitiv för att lättare orientera dig genom livet
 • vad yoga, meditation och energi egentligen är
 • att du är ett energiväsen och hur du kan använda det till din fördel.

Ingår i priset:

 • Alla yogatimmar/undervisning
 • Handbok ”Stark, vacker och fri” skriven av Elisabeth Engqvist med allt som vi går igenom.
 • Ljudfiler på alla föreläsningar och guidningar
 • 3 vegetariska måltider per dag samt frukt och te
 • Boende i delat dubbelrum, två enkelsängar
 • Taxi till och från stranden måndag, onsdag och fredag
 • En kvällsutflykt till Altea.
 • En soluppgångs-yoga på stranden

 

Ingår INTE i priset:

– resa till och från Villa Dorothea Retreat. Flygtransfer ingår inte.

Pris:

14 950 SEK inklusive moms.

När du bokat din plats kommer det inom några dagar en anmälningsavgift om 4 950 SEK på din mail, och den ska vara betald inom 14 dagar. Resterande belopp, 10 000 SEK, fakturerar vi  så sent vi kan, med betalning 1 augusti 2021, för att vara så säkra som möjligt på att retreaten blir av och att vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Blir retreaten inställd pga av Covid-19-restriktioner så betalar vi oavkortat tillbaka hela avgiften som du betalt in för den här retreaten.

 

ANMÄL DIG HÄR-

Om Villa Dorothea Retreat

Villa Dorothea ligger i Bella Orcheta, 40 min bilresa norr om Alicante, Spanien, är omgivet av berg och Medelhavet ligger 12 minuter (6 km) bort med taxi.

Det här är ett ställe, uppletat för att du ska hitta lugn och ro. Det är inget hotell och det finns inte så många rum så vi bor två och två med delat bad. Det bästa är att vi har hela stället för oss själva!

Vi omges av fågelkvitter, en och annan skällande hund och kanske ibland en tjoande åsna – men inga bilar.

Maten är anpassad för att stärka kroppen och skärpa sinnet så köket är helt växtbaserat och allt är ekologiskt. Alkohol serveras inte och tillåts inte heller på området. Även rökning är förbjudet inom området.

Måndag, onsdag och fredag är det taxibilar bokade till och från stranden, för den som vill.

På tisdagmorgon åker vi i mörkret till Medelhavet och gör yoga i soluppgången och äter sedan picknick-frukost på stranden i morgonsolens sken. En upplevelse utöver det vanliga och ett minne som du kommer att ha med dig länge, länge!

På torsdagskvällen besöker vi den lilla spanska byn Altea, med 2 000 år gamla anor. Där strosar vi i gamla stan, njuter av utsikten, de smala gamla gränderna och kanske shoppar i de pyttesmå butikerna. Allt är lugnt och vänligt och ligger långt ifrån turiststråk och citykänsla.

 

FILM om Villa Dorothea Retreat

Program

Ankomstdag lördag

16.00 Incheckningen öppnar- du får tillgång till retreaten och ditt rum.
18.00 Retreaten startar. Välkommen, information.
18.30 Middag
20.00 Presentation och en liten kort kvällsmeditation

Program söndag–fredag

06.00–08.30 Morgonyoga

08.30–10.00 Frukost

10.00­–13.00 Yogaklass med föreläsningar

13.00–17.00 Lunchpaus med tid för bad och vila

17.00–18.30 Yogaklass med föreläsningar

18.30–20.00 Middag

20.00–21.00 Delning och kvällsmeditation


Måndag, onsdag och fredag
Taxi är bokat för att ta oss till och från stranden under eftermiddagsledigheten. Andra dagar om vi vill till stranden så delar vi taxi och det kostar, om vi är 4 i bilen, ca 4 Euro per person tur och retur.


Tisdag

Vi åker i mörker till stranden och gör yoga i soluppgången och avslutar med pick-nick frukost, också den på stranden, i morgonsolen.

 

Torsdag
Vi gör en kvällsutflykt till lugna, fina Altea som är en supermysig gammal fiskeby med en stadskärna sedan 1200-talet. Vi strosar i gamla stan, njuter av utsikten och kanske en liten shoppingrunda i de lugna gränderna.

 

Avresedag lördag

06.00–07.00 Kort morgonyoga för att stärka auran inför resan (för de som inte redan rest tidigt)

07.30 Frukost, packning och avresa

10.00 Retreaten stänger, alla måste ha lämnat området.

 

Klimat

Vädret är i augusti-september är varmt, dagar som nätter. Ca 25-30 grader på dagarna och 20-25 på nätterna.  Ca 25-26 grader i både poolen och Medelhavet. Reservation för att väder är väder och kan förändras.

Ankomst / Avresa

Lördag kl.16.00 Incheckningen öppnar.
OBSERVERA! Före kl.16 har vi inte tillträde då andra retreater pågår, liksom vi inte kan stanna efter kl.10 på avresedagen då det ska städas och förberedas inför nästa retreat.

Resa till och från

Resa till och från Villa Dorothea ingår inte.
Retreaten öppnar kl.16.00 på ankomstlördagen och stänger kl.10.00 på avreselördagen.

Flyg; Flyger du med SAS så klimatkompenseras automatiskt alla resenärer som har Eurobonus, ett medlemskap som är gratis.
https://www.sas.se/hallbarhet/

Tåg; Det går att åka tåg från Stockholm och Köpenhamn, via Hamburg och Paris. Resan tar ca 2 dygn.

 

Transfer – Läs detta innan du åker!

Villa Dorothea Retreat hjälper gärna till och organiserar så att du blir hämtad och lämnad på flygplatsen, eller tågstationen, till självkostnads pris. För att få transfer måste du meddela Villa Dorothea Retreat senast två veckor före retreaten startar. (Du meddelar INTE mig, utan retreaten direkt). Du vet att du har transfer om du har fått det bekräftat av Villa Dorothea Retreat. Har du inte givit besked om att du vill ha hjälp med att bli hämtad så har du ingen transfer och du ordnar själv transport från flygplatsen eller tågstationen. Var noga med adressen då det inte är många taxichaufförer som hittar vägen om de inte får en exakt adress.
Boka transfer här.

Landar du tidigt och har några timmar innan retreaten öppnar kl.16 så kan du strosa i Alicante eller Villajoyosa. Resan mellan flygplats och Alicante stad tar ca 20 min med buss, 19 km. Du kan ta buss eller tåg till Villajoyosa som är närmaste stad och strand till Villa Dorothea Retreat. Taxi mellan flygplats och Villajoyosa kostar €65-70. Taxi mellan Villajoyosa och Villa Dorothea tar 12 minuter och kostar ca €15-20.

Villajoyosa har en lång sandstrand och en strandpromenad med restauranger och souvenirbutiker. Siesta, alltså butikerna stänger, ca 13.30-17.00. Butikerna på strandpromenaden tar sällan siesta.

Kommer du en eller flera dagar tidigare eller vill stanna några dagar efter retreaten så ordnar du boende och uppehälle själv.

Tips! Bok en transfer från flygplatsen eller stationen, hos Villa Dorothea, ha en färdigpackad strandväska med det du vill ha på stranden, ta transfern till Villajoyosa strand, kliv av med strandväskan och transfern fortsätter till retreaten med din resväska, så du slipper dra den på playan. När det är dags tar du taxi upp till retreaten. Villa Dorothea brukar kunna hjälpa till att boka det också så att taxin hittar.

Rum

Dubbelrum med två enkelsängar och delat bad.
Är det någon speciell du vill dela rum med så meddelar du oss via mail när du bokar.

 

Mat och allergier

Har du allergier eller intoleranser så ska de anmälas direkt till Villa Dorothea Rereat (inte till oss), innan du bokar så att du vet om Villa Dorothea kan bemöta dina allergier eller inte.

 

Material

Boken ”Stark, vacker och fri! ” skriven av Elisabeth Engqvist,  skickas till dig via post ett par veckor före kursstart så du har den innan du packar och åker till Villa Dorothea Retreat.

Inspelningar

Allt som sägs och guidas kommer att spelas in på audio/ljudspår så att du efter retreaten får allt som sagts på mp3-ljudfiler som du laddar ner så att du enkelt kan lyssna på dem i din telefon eller dator.

 

Bra att veta

 • Spanien har samma tidszon som hemma
 • I Spanien är valutan Euro. Det finns ingenstans att växla pengar vid retreaten men det finns i Villajoyosa dit vi åker måndag, onsdag och fredag.
 • Yogamatta, kuddar och filtar finns på Villa Dorothea.
 • Sängkläder och handdukar finns också på plats.
 • Det kan vara riktigt varmt så ta med svala kläder.
 • Ta gärna med badtofflor att gå och skrota i.
 • Glöm inte solkräm! Kanske också en solhatt (jag kör minst spf 30).
 • Baddräkt/bikini så klart!
 • Handduk att använda vid poolen och på stranden tar du med själv.
 • Ta med dina egna hygienartiklar som schampo och duschtvål.
 • Klassisk massage erbjuds på retreaten, 60 min för € 60. Bokas på plats och betalas kontant i Euro. (Kalasbra massör)
 • Gillar du att vandra, ta med sköna skor.
 • Tre timmar lugn vandring för att se området kring Orcheta, med fikapaus erbjuds för € 10. Dag beslutas på plats.

FILM med deltagar-feedback från Stress & Utbrändhet på Villa Dorothea Retreat

 

Möt hösten stark, vacker och fri!
Nu är det dags att boka plats och fylla på efter ett ovanligt år.

Varmt välkommen!

/Elisabeth

 

-ANMÄL DIG HÄR-Datum
27/08/2022 - 03/09/2022
4:00 PM - 10:00 AMStad: Orxeta
Villa Dorothea Retreat, Alicante, Spania

Laddar Karta...